Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

«Γαλάζια» ομολογία: Ανοχύρωτο έμεινε το ΕΣΥ στην πανδημία.

Με 25 ερωτήσεις και αναφορές προς τον Βασίλη Κικίλια κατά το τελευταίο τρίμηνο 19 βουλευτές της ΝΔ από 13 εκλογικές περιφέρειες αποκατέστησαν την αλήθεια για τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, κρίσιμου εξοπλισμού και ευαίσθητων υπηρεσιών –κυρίως στην περιφέρεια– χτυπούσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση την πόρτα του γραφείου του υπουργού Υγείας.

Εκείνος όμως προτιμούσε την οδό του εξωραϊσμού, δηλώνοντας ότι «το σύστημα υγείας στάθηκε όρθιο» παρά τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τις παράπλευρες απώλειες από την μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης μιας νόσου. Τούτων δοθέντων οι «γαλάζιοι» βουλευτές δεν είχαν παρά να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αφενός για να διαχειριστούν τις τοπικές αντιδράσεις, αφετέρου για να δείξουν με το δάχτυλο τον υπαίτιο. Οι 25 ερωτήσεις και αναφορές που ξεκινούν από τον Μάρτιο και φτάνουν έως τον Ιούνιο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Καμία τους δεν απαντήθηκε από τον Βασίλη Κικίλια. Για να είμαστε ακριβείς απαντήθηκε μία. Ωστόσο η απάντηση του υπουργού είναι ανάξια λόγου.

Αντί να παραθέσει στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη τις πρωτοβουλίες επίλυσης της απουσίας αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, γεγονός που οδήγησε σε διακοπή τακτικών χειρουργείων, ο Β. Κικίλιας επέλεξε να επισυνάψει τα πρακτικά από την απάντηση του υφισταμένου του Βασίλη Κοντοζαμάνη σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτής του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ: https://www.documentonews.gr/article/galazia-omologia-oti-to-esy-emeine-anoxyroto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...