Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: Ο Γιάννης Ξανθούλης στην Ιτέα, Παρασκευή 9/7 στις 9μμ

Την Παρασκευή 9/7 στις 9μμ με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην Ιτέα τον αγαπημένο συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη που θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ» (εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ).
Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης στη μαρίνα Ιτέας, δίπλα στη θάλασσα.

Όποιος έχει βρεθεί έστω και μία φορά σε παρουσίαση του Γιάννη Ξανθούλη, ξέρει ότι είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Αποτελεί μια σπάνια περίπτωση συγγραφέα που ο λόγος του συναγωνίζεται τη γραφή του. Σε καθηλώνουν τα βιβλία του αλλά και η παρουσίασή τους. Αφηγείται με τρόπο απολαυστικό, με χιούμορ, οξυδέρκεια, με βιτριολικό σαρκασμό και αυτοσαρκασμό. Όπως λέει ο ίδιος «η οικογένειά μου, πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη, αφηγούνταν τα πάντα με έναν αστείο τρόπο, ακόμη και τα πιο δραματικά περιστατικά. Είχαν μια τάση να τα κάνουν όλα κωμωδία, να τα κάνουν θέατρο. Αυτό πέρασε και σε εμένα. Μπορώ να φαντάζομαι και να διηγούμαι τα πιο τραγικά πράγματα με έναν αστείο τρόπο, πράγμα ενίοτε παρεξηγήσιμο από τους επαΐοντες. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος μου».

Σας περιμένουμε να χαρούμε τον Γιάννη Ξανθούλη δίπλα στη θάλασσα σε ένα δροσερό περιβάλλον.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ» (εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ)

Το νέο βιβλίο του πολυγραφότατου Γιάννη Ξανθούλη είναι μια αναμέτρηση με τη μνήμη, με φόντο την Αθήνα.

Μια γυναίκα 72 χρονών επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μισό αιώνα απουσίας. Είναι η Αμφιτρίτη-Ρίτα Βράνη, κόρη μιας ευκατάστατης αθηναϊκής οικογένειας στη δεκαετία του 1960, με πατέρα γιατρό αυστηρών αρχών. Τα πάντα έχουν αλλάξει, όμως αυτό που αναζητά παραμένει ίδιο. Και μόνος σύμμαχος για να το βρει είναι οι αναμνήσεις.

Διώνη Δημητριάδου, diastixo.gr: «Συναρπαστική είναι η γραφή του Ξανθούλη, ο οποίος συνεχίζοντας τη στροφή τα τελευταία χρόνια σε πιο ολοκληρωμένες ιστορίες που προβάλλουν περισσότερο διακριτούς χαρακτήρες, δίνει εδώ την ως σήμερα καλύτερη μυθοπλασία του.» 

http://cineitea.blogspot.com/
http://www.facebook.com/groups/192205084195584/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...