Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Όλα για τους τουρίστες! Άλλες 7 χώρες προέλευσης χωρίς καραντίνα ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Θυμάστε τι έγινε με τον τουρισμό πέρυσι το καλοκαίρι;
Ε... και φέτος θα έχουμε μια απ' τα ίδια.
Αυξάνεται ο αριθμός των χωρών, οι πολίτες των οποίων θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας εφόσον είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι πολίτες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϋλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης, θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς επταήμερη καραντίνα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη χωρίς καραντίνα εισέρχονται στην επικράτεια οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ εφόσον είναι εμβολιασμένοι ή αν έχουν αρνητικό PCR τεστ Covid-19.

Επίσης οι επιβάτες – μόνιμοι κάτοικοι της Ρωσίας θα μπορούν να φτάνουν στην Ελλάδα μέσω εννέα αεροδρομίων στο εξής καθώς εκτός των αερολιμένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, θα μπορούν να έρχονται απευθείας και στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Χανίων.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, εξακολουθούν ουσιαστικά να απαγορεύονται δεδομένου πως έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί θα επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις.
Οι οδηγίες για τις πτήσεις εξωτερικού θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...