Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Μόνο ανασκολόπιση εργαζομένων δεν έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκη. Αυτή μετά τις εκλογές.

Όσοι ερευνήσαμε, μετά την απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦΙΜ) τι προτείνει αυτό το think tank, δεν πέσαμε από τα σύννεφα σήμερα που είπε για το 7ήμερο. Επειδή η ΝΔ είπε πάλι ότι καταλάβαμε λάθος και τον παρεξηγήσαμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ : Μείωση μισθών – Εργασία με κομμάτι – Εργασία συνταξιούχων – Μισθούς ανάλογα την περιοχή κι όχι ίδιους σε όλη την χώρα – Απολύσεις.
  1. Θα δουλεύεις όποτε γουστάρει ο Νταβατζής χωρίς υπερωρία. Δηλαδή θα υπάρχει ένα μέσω γενικό εβδομαδιαίο ωραρίου 40 ωρών για περίοδο τεσσάρων μηνών με ημερησία ανάπαυση τουλάχιστον 11 ωρών.
  2. Με το πρόγραμμα αυτό «δεν δημιουργείται υπερωρία» όπως αναφέρουν οι συντάκτες που εισηγούνται ευέλικτο ωράριο.
  3. Τη μία μέρα θα μπορεί να εργάζεται κάποιος 5 ώρες, την επόμενη 11, την επόμενη 3 κλπ, Κυριακές και Σάββατα , ανάλογα με τις επιταγές της διοίκησης, αρκεί σε εβδομαδιαία βάση να συμπληρώνεται το 40ωρο, ενώ με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η υποχρέωση της εργοδοσίας να καταβάλει υπερωρίες.
  4. Προτείνεται ό θεσμός της αιτιολογημένης απολύσεως για μη ικανοποιητική απόδοση εργαζομένου. Με τον τρόπο αυτό η εκάστοτε διοίκηση θα μπορεί να απολύει χωρίς αποζημιώσεις εφόσον υπάρξει «αιτιολογημένη απόλυση».
  5. Προτείνεται ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις απόλυσης για εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία και μισθό. Με αυτόν τον τρόπο θα θεσπιστεί ένα πλαφόν, προκειμένου να μπορούν να απολυθούν εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν στην εργασία τους επειδή τυχόν απόλυσή τους θα επιφέρει μεγάλη επιβάρυνση για την εργοδοσία εξαιτίας της πολυετούς εργασίας και των υψηλών μισθών.
  6. Ο κατώτατος μισθός να είναι κυμαινόμενος. Δηλαδή να μην είναι σταθερός πχ στα 650 ευρώ για όλους, όπως ψηφίστηκε πρόσφατα με την αύξησή του, αλλά να προσαρμόζεται ανάλογα με βάση τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, την ανταγωνιστικότητα, την πορεία ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κλπ.
  7. Επίσης ο κατώτατος μισθός να μην είναι ενιαίος για ολόκληρη τη χώρα, αλλά να είναι κυμαινόμενο ανάλογα με την περιφέρεια, την ηλικία του εργαζομένου και την επαγγελματική εμπειρία.
  8. Κατάργηση της συνδικαλιστικής άδειας αφού θα λογίζεται ως χρόνος ανάπαυσης του εργαζομένου.
  9. Κατάργηση της χρηματοδότησης των συνδικάτων μέσω του ΟΑΕΔ.
  10. Επιτρέπεται η απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου εφόσον συντρέχει «σπουδαίος λόγος». Το τι είναι σπουδαίος λόγος βέβαια δεν ορίζεται.
  11. Ο εργαζόμενος δε θα εισπράττει αποδοχές όσο βρίσκεται σε συνδικαλιστική άδεια.
  12. Απαγορεύεται στα εργατικά κέντρα να κηρύσσουν απεργίες σε μεμονωμένες επιχειρήσεις.
  13. Η απεργία και η στάση εργασίας θα πρέπει να αποφασίζεται με πλειοψηφία επί του συνόλου των εργαζομένων.
  14. Απαγόρευση της απεργίας, όσο διαρκεί η συλλογική διαπραγμάτευση σε μία επιχείρηση για «εύλογο χρόνο».
  15. Οι διοικήσεις συνδικάτων ΔΕΚΟ είναι ποινικά και οικονομικά υπόλογες για ζημίες πού προκαλούνται από απεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...