Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΙΤΕΑ: Αυξάνεται η παραβατικότητα...

Βέργος Πέτρος.
Η παραβατικότητα είναι μια ευρεία έννοια, η οποία περιλαμβάνει όλες εκείνες τις συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται νομικά αποκλίνουσες.
Με όποια όμως μορφή κι αν εκδηλώνεται αποτελεί ένα σύμπτωμα το οποίο φέρνει στο φως την δυσλειτουργία ολόκληρου του κοινωνικού συστήματος.

Αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα επειδή δεν έχει να κάνει μόνο με όσους έρχονται αντιμέτωποι με αυτές τις συμπεριφορές, αλλά με το σύνολο της κοινωνίας, και γι’ αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και μια ισχυρή πρόκληση.
Η παραβατικότητα μοιάζει με την μεταδοτική ασθένεια. Όσο δεν αντιμετωπίζεται οργανωμένα και συνολικά, αυτή θα εξαπλώνεται και θα παίρνει διαστάσεις επιδημίας.
Φαινόμενα παραβατικότητας που έχουν να κάνουν με την καταστροφή και την κλοπή δημόσιας περιουσίας δεν είναι άγνωστα στην πόλη μας.
Η κλοπή της εξέδρας των εκδηλώσεων και η κλοπή 10δων πλαστικών καθισμάτων της ΔΕ Ιτέας, οι καταστροφές σε παγκάκια και δημόσιους λαμπτήρες φωτισμού, οι κλοπές πλαστικών δοχείων καυσίμων από ελλιμενισμένα σκάφη, είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά, με τελευταίες προσθήκες σε αυτή την λίστα της ντροπής αυτά του περασμένου Σαββατοκύριακου (8-9/9/2018) όπου καταγράψαμε την κλοπή ενός από τα δύο παγκάκια που βρίσκονταν δίπλα στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου και την καταστροφή ελαστικού με μαχαίρι, σε τρέιλερ συμπολίτη μας.
Πρόκειται για περιστατικά που στο σύνολό τους προκαλούν ανησυχία, δεδομένου ότι παρουσιάζουν αυξητική τάση και συμβαίνουν ως επί το πλείστον σε χώρους δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου. Γεγονός που εύλογα δημιουργεί υπόνοιες ότι τα περιστατικά δεν μπορούν να θεωρούνται πλέον τυχαία ή ασύνδετα μεταξύ τους.
Επιβεβλημένη λοιπόν και επιτακτική η ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου με τον σχεδιασμό δράσεων από πλευρά διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την αμέριστη βοήθεια όλων των κοινωνικών φορέων, σε μια προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...