Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΙΤΕΑ... «Κυκλοφοριακό χάος» καταγγέλλουν κάτοικοι

Είναι γεγονός που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Στην Ιτέα επικρατεί η απόλυτη αναρχία σε ότι αφορά την κυκλοφορία αλλά και την στάθμευση, με το Λιμεναρχείο και την Τροχαία να μένουν απλοί θεατές σε αυτή την κατάσταση.
Δεν πάνα λέμε και να γράφουμε ότι θέλουμε , δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Τα παράπονα των κατοίκων και των επισκεπτών πολλά και καθημερινά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αυξημένη η κίνηση των οχημάτων.
Καμιά φορά μου δίνεται η εντύπωση πως όσα αυτοκίνητα έχει μια οικογένεια τα "βγάζει βόλτα" στην παραλία. Πολλές φορές η διέλευση από τον παραλιακό δρόμο και ειδικά στο σημείο που βρίσκετε το πρακτορείο του ΚΤΕΛ, αποτελεί ριψοκίνδυνο εγχείρημα.

Τα αυτοκίνητα παρκάρουν διπλά και τριπλά. Τα λεωφορεία έρχονται δυο δυό, τρία τρία, αράζουν ανάποδα ή όπως τέλος πάντων διευκολύνονται και δεν μπορεί να περάσει από το σημείο πολλές φορές ούτε ποδήλατο, με κίνδυνο να χτυπήσει κανένας περαστικός ή οι ίδιοι οι επιβάτες των λεωφορείων.

Αν "ακούει" κάποιος "υπεύθυνος" πρέπει να κάνει κάτι, άμεσα!

Δεν μπορεί το Λιμεναρχείο να βρίσκεται 30 μέτρα μακριά από τα ΚΤΕΛ και να υπάρχει αυτό το χάλι! Η επικρατούσα παραλυσία σε συνδυασμό με την αδιαφορία των πολιτών αφήνουν αλγεινή εντύπωση στον επισκέπτη της πόλης μας.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το παραλιακό μέτωπο αποτελεί την αιχμή του δόρατος της δυναμικότητας της πόλης μας. Η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στην τήρηση κανόνων κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και καλής εικόνας της πόλης για τον επισκέπτη, είναι η απαραίτητη συνθήκη για την αναβάθμισή της.

Πέραν όμως των άλλων θα πρέπει και η Δημοτική αρχή να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να μας πει τι έγιναν, (4 χρόνια τώρα), τα μεγαλεπήβολα σχέδια που είχε εξαγγείλει λίγο πριν αναλαμβάνει τα καθήκοντά της.
Τι έγινε η περίφημη κυκλοφοριακή μελέτη για την Ιτέα που είχε στα συρτάρια του ο κ. Δήμαρχος και η οποία ήταν έτοιμη να πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Είχε αναφέρει τότε, πως η πρόταση του συνδυασμού του περιελάμβανε:

  • α) την αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργίας της παραλιακής ζώνης της Ιτέας.
  • β) τη δημιουργία ενός εμπορικού πεζόδρομου, που αφενός θα αναβάθμιζε αισθητικά την εικόνα της Ιτέας και θα την έκανε πιο θελκτική στους επισκέπτες της, αφετέρου θα την καταστούσε πιο ανθρώπινη για τους κατοίκους της, ενώ ταυτόχρονα θα έδινε νέα πνοή στο εμπορικό της κέντρο.
  • γ) Την εξεύρεση μιας κατάλληλης λύσης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών, ώστε να δημιουργηθεί ένας ασφαλής και λειτουργικός χώρος στάθμευσης των βαρέων οχημάτων εκτός του αστικού ιστού, ώστε να μην επιβαρύνουν την κυκλοφορία και υποβαθμίζουν τις γειτονιές της πόλης μας.
Αυτά και άλλα πολλά μας είχαν υποσχεθεί τότε. Τι συνέβη όμως και δεν κατάφεραν να βρούν το δρόμο της υλοποίησης έστω και κάποιες από αυτές τις προτάσεις;
Θα μας απαντήσει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...