Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση για την μετεγκατάσταση των Ρομά. Θα εξεταστεί και η διασπορά τους σε όλον τον Δήμο.

Βέργος Πέτρος:
Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά από τον καταυλισμό τους σε νέα τοποθεσία κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις Άμφισσας, που σκοπεύει να «τρέξει» ο Δήμος Δελφών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου κατά την χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Άμφισσας.Βασικό επιχείρημα των αγανακτισμένων κατοίκων, που κατέκλυσαν τον χώρο, η τεράστια παραβατικότητα, που καταγράφεται και στα αστυνομικά στοιχεία, από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των Ρομά.
Πέραν της παραβατικότητας, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αστυνόμευση, την ατιμωρησία και την νομιμότητα της χωροθέτησης.
Ζητήματα που άπτονται τις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από την συγκεκριμένη ομάδα και την εκλογική τους εκμετάλλευση από τους ντόπιους πολιτικούς κλπ.
Ειπώθηκαν πολλά. Από φαιδρά, ειρωνικά και αντιπολιτευτικά σχόλια, έως σωστά και λογικά επιχειρήματα. Εκφράστηκαν τα παράπονα και οι αγωνίες των κατοίκων χωρίς να λείψουν και κάποιες απειλητικές και απαράδεκτες τοποθετήσεις.
Σαν τελικό συμπέρασμα θα μπορούσε κάποιος αναφέρει ότι αυτή την στιγμή δεν υφίσταται η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση την οποία επεδίωξε ο Δήμαρχος Δελφών για την υλοποίηση του προγράμματος. Η συζήτησε έκλεισε με την καταγραφή και την υπόσχεση ότι θα ληφθούν υπόψη οι όποιες προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης με κυριότερη αυτή της διασποράς των οικογενειών των Ρομά.
Εν αναμονή τώρα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου που θα ξανασυζητηθεί το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...