Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ. Κάποιοι δεν έμαθαν ποτέ ότι ο σεβασμός στην ζωή είναι πολιτισμός.

Μετά και το τελευταίο περιστατικό θανάτωσης σκύλου στην Ιτέα, (Ζούμε παρέα με ...κτήνη!!!), σειρά είχαν τα 4 αδέσποτα στα Λουτρά Υπάτης Φθιώτιδας.
Χαρακτηριστική η καταγγελία την οποία απέστειλε η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Αγγελική Μπαρτσιώκα.
«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της θανάτωσης - δολοφονίας 4 σκύλων με δηλητήριο, στα Λουτρά Υπάτης.
Τα συγκεκριμένα ζώα φροντίζονταν από φιλόζωους κατοίκους και δεν αποτελούσαν απειλή για κανέναν.
Μετά από παρέμβασή μας, τα νεκρά ζώα περισυνελέγησαν από το ΚΠΑΖ Λαμίας και αύριο θα διενεργηθεί νεκροψία, τα δε σπλάχνα θα σταλούν μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ώστε να διαπιστωθεί το είδος του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε.
Τη διενέργεια έρευνας έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Υπάτης και όπως προβλέπεται από το νόμο θα ασκηθεί αυτεπάγγελτη μήνυση.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταδικάζει αυτή την ανήθικη ενέργεια και καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στην αστυνομία και στο σύλλογό μας για να καταδικαστούν οι ένοχοι .
Ο νόμος 4235/14 προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 30000€ για κάθε ζώο και φυλάκιση 1 εως 5 έτη για κακοποίηση και θανάτωση ζώου.
Ας μην αφήσουμε άλλες αθώες υπάρξεις να πληρώσουν τη αγριότητα και την κακία ορισμένων ανθρώπων που μόνοι τους ορίστηκαν δικαστές και δήμιοι.
Ας τους κατονομάσουμε για να προλάβουμε και άλλες δολοφονίες.
Με τη σιωπή μας επιτρέπουμε στους δολοφόνους να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έργο τους.
Τα αδέσποτα ζώα δεν δημιουργήθηκαν μόνα τους. Κάποιοι ανεύθυνοι τα εγκατέλειψαν και το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με την εφαρμογή του νόμου (στείρωση, τσιπ).
Ο σεβασμός στη ζωή είναι πολιτισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...