Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πάρτε "ισοδύναμα"...

by petrosdiver.

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων.
Χρειαζόμαστε ισοδύναμα στην παιδεία, ισοδύναμα στην υγεία, ισοδύναμα στο ΦΠΑ, ισοδύναμα δεξιά, ισοδύναμα αριστερά... ισοδύναμα που έχουν φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.
Θέλοντας να βοηθήσω την κυβέρνηση να βγει από αυτή την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει, έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, με σκοπό να δω εάν μπορώ να βρω κάποια "ισοδύναμα", για να καλυφθούν οι όποιες "πενταροδεκάρες" λείπουν, χωρίς ωστόσο να προστεθούν άλλες επιβαρύνσεις στα συνήθη υποζύγια.

Και θεωρώ ότι η μικρή μου έρευνα κάτι έβγαλε, που ίσως αξίζει να προσεχθεί.
Θα προέτρεπα λοιπόν τους αξιότιμους υπουργούς μας, εάν ...λέω εάν δεν το έχουν ήδη σκεφθεί, να σκεφθούν σοβαρά την πιθανότητα/δυνατότητα εξοικονόμησης κάποιων ισοδύναμων από τις κάτωθι "πηγές":

1) Στις λίστες των ελβετικών τραπεζών και των εξειδικευμένων εταιρειών που συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου (στοιχεία της εταιρείας «Wealth-X» όσο και της τράπεζας «UBS»), υπάρχουν και 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. $ (Βήμα, 15/8/2015).
Εξ αυτών οι 11 διαθέτουν περιουσία 18 δισ. $ και οι 565 διαθέτουν κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. $ ο καθένας και συνολική περιουσία που ανέρχεται στα 70 δισ. $.

2) Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα «Julius Baer» στην Ελλάδα διαθέτουμε επίσης περί τους 35.000 εκατομμυριούχους που το ποσοστό τους δεν ξεπερνά το 1/% του πληθυσμού της χώρας αλλά κατέχουν πλούτο που ξεπερνά το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

3) Σύμφωνα με διεθνή τραπεζικά στελέχη και τη μελέτη της «Boston Consulting Group», τα κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των εφοπλιστικών, που έχουν βρει καταφύγιο στο «offshore banking» της Ελβετίας (Βήμα, ο.π) ανέρχονται στα 140 δισ. €. Ποσό που ξεπερνά το 80% του ΑΕΠ της χώρας.

4) Σύμφωνα με τα «Private Banking» των τραπεζών υπολογίζεται ότι μόνο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας περί τα 2.500 άτομα διαθέτουν το καθένα μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. €.

5) Σύμφωνα τέλος με ένα πρόχειρο υπολογισμό:
α) Η μείωση των αποδοχών πολιτειακών "αρχόντων" και κρατικών υπευθύνων.
β) Η μείωση του προσωπικού της βουλής και της προεδρίας της Δημοκρατίας.
γ) Η κατάργηση βουλευτικών προνομίων
θα μπορούσαν κάλλιστα να εξοικονομήσουν ίσως και περισσότερα του 1,5 δις € τον μήνα.

σσ. Αφήνω έξω από τον κατάλογο τις διάφορες λίστες που βρίσκονται υπό "διερεύνηση" για μαύρο χρήμα.
Όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, εάν θες να βρεις ισοδύναμα είναι εύκολο να το κάνεις, αρκεί πραγματικά να θες να τα βρεις και να μην τα παίρνεις πάντα από τα συνήθη υποζύγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...