Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΙΤΕΑ: Παραβάσεις- παρανομίες στην παραλιακή ζώνη. (Φωτογραφίες).

Το σημερινό θέμα που θα προσπαθήσω να παρουσιάσω έχει να κάνει με μερικές από τις «παραβάσεις-παρανομίες» που συντελούνται καθημερινά στην παραλιακή ζώνη της πόλης μας.

Θα ξεκινήσω από την περιοχή της Μαρίνας της Ιτέας και συγκεκριμένα από την ολική «κατάληψη» του πεζοδρομίου στο σημείο πίσω από το Λιμενικό Ταμείο. Κάποιος «κύριος» επειδή θεώρησε εδώ και πάρα πολλούς μήνες τώρα ότι του ανήκει το πεζοδρόμιο παρκάρισε ένα τεράστιο τρέιλερ μεταφοράς σκάφους κλείνοντας ολόκληρο το χώρο του πεζοδρομίου.
Παράπονα και καταγγελίες πολλές, ακόμη και ατύχημα υπήρξε κάποιας κυρίας που χτύπησε. Να σημειωθεί ότι το βράδυ το συγκεκριμένο σημείο δεν έχει φωτισμό κάνοντάς το ακόμη πιο επικίνδυνο. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς το Λιμεναρχείο, αποτέλεσμα μηδέν.

Πάμε τώρα λίγο πιο κάτω, στο σημείο απέναντι από το ΚΤΕΛ, όπου υπάρχει και η κίτρινη διαγράμμιση που απαγορεύει το παρκάρισμα για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Εδώ γίνεται ο χαμός σχεδόν καθημερινά.
Επειδή οι οδηγοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει έλεγχος, παρκάρουν εκεί με αποτέλεσμα τα λεωφορεία που θέλουν να επιβιβάσουν ή αποβιβάσουν επιβάτες σταματούν στην μέση του δρόμου δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και βάζοντας σε κίνδυνο της ζωές των πεζών.

Συνεχίζουμε στο κέντρο της παραλιακής ζώνης, στην είσοδο του προβλήτα. Γνωστή πλέον σε όλους η απαγόρευση του πάρκινγκ. Το λέει άλλωστε και το σήμα της τροχαίας. Αλλά αυτό δεν πτοεί αυτούς που θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από κάποιους άλλους. Και με το δίκιο τους δηλ. να το πιστεύουν αυτό, όταν πολλές φορές η παρανομία τους συντελείτε παρουσία του λιμενικού, χωρίς την παραμικρή συνέπεια.

Τέλος λίγο πιο κάτω, κάποιοι καταστηματάρχες έχουν αποκτήσει την αντίληψη και δεν έχω μπορέσει να καταλάβω από πού, ότι οι χώροι πρασίνου, τα παρτέρια με το γκαζόν που βρίσκονται μπροστά στα μαγαζιά τους, είναι ιδιοκτησία τους και για τον λόγο αυτό θεώρησαν σωστό να απλώσουν τα τραπεζάκια τους και τις καρέκλες τους και μέσα σε αυτά. Να χρησιμοποιήσουν δηλ. τα παρτέρια του πρασίνου σαν κομμάτι της επιχείρησής τους. Και για την συγκεκριμένη παράβαση οι Λιμενικές Αρχές έχουν πολλάκις ενημερωθεί. Αποτέλεσμα μηδέν.

Λόγω αυτής της ανεξήγητης αδράνειας και των μη ελέγχων από μέρους των αρχών παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Ενώ στην αρχή δειλά - δειλά μπήκαν τα πρώτα τραπεζάκια μέσα στα παρτέρια, στην συνέχεια οι καταστηματάρχες ξεθάρεψαν, και τα γέμισαν απ' άκρη σ' άκρη με τραπεζοκαθήσματα.
Επίσης ενώ στην αρχή κατά την διάρκεια της ημέρας τα έβγαζαν και τα ξανατοποθετούσαν πάλι το βράδυ, προφανώς γιατί θα υπήρχε κάποιος φόβος, τώρα κάποιοι τα αφήνουν και την ημέρα.
Άσε που κάποιοι άλλοι φαίνεται να ζηλεύουν και έχουν ξεκινήσει "το γέμισμα" των "δικών" τους παρτεριών με τοποθέτηση ...καναπέδων.

Και το ερώτημα παραμένει: Γιατί αυτή η ανοχή από μέρους του Λιμεναρχείου, γιατί αυτή η ολιγωρία, εφ’ όσον και καταγγελίες έχουν γίνει από πολλούς πολίτες και ενημερωμένοι από πλευράς Λιμενικού Ταμείου είναι και οι ίδιοι γνωρίζουν προσωπικά, γιατί ζούν και εργάζονται σ' αυτό τον μικρό τόπο. Οι ίδιοι τρώνε και πίνουν καφέ σ' αυτά τα μαγαζιά.
Εν αναμονή λοιπόν των όποιων απαντήσεων.

ΣΣ. Επειδή κατά διαστήματα λέγονται ή αφήνονται να εννοηθούν διάφορα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι βάση του κώδικα που διέπει τους blogger, αυτός που κάνει χρήση του δικαιώματός του στην ελευθερία του Τύπου, τελεί υπό την υποχρέωση ενημέρωσης του κοινού. Και είναι αυτονόητη από μέρους μας η αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού για τα κακώς κείμενα χωρίς προσωπικές αιχμές ή εμπάθειες.
Επίσης θέλω να καταστήσω σαφές ότι τα περισσότερα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, φτάνουν σε μας κατόπιν καταγγελιών συμπολιτών μας, που δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε «αδιαφορία» από μέρους μας και βγαίνουν στην δημοσιότητα μετά από διασταυρώσεις των στοιχείων.
Τέλος θέλω να επισημάνω για ακόμη μία φορά, ότι τέτοιου είδους ρεπορτάζ είναι πάντα καλοπροαίρετα και δεν έχουν σκοπό να φέρουν "αντιμέτωπους" πολίτες, φορείς ή επαγγελματίες.Σκοπός είναι η ενημέρωση η αφήπνυση και ή δυνατόν ενεργοποίηση των υπηρεσιών για την λύση των προβλημάτων και την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος των συμπολιτών μας.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...