Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πόσα θες να μας τρελάνης ΒΑΓΓΈΛΑ. "Κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ το κλείσιμο της ΕΡΤ"

by petrosdiver.
Γιά την ιστορία να θυμίσουμε εκείνη την αποφράδα Τρίτη, 11 του Ιουνίου του 2013. Το μεσημέρι της ημέρας που σηματοδότησε την αρχή της πολιτικής κόντρας για τη δημόσια τηλεόραση.
Την ημέρα που η τότε κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έδινε την δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους.
Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας όπως αναφέρεται το πρωτοφανές κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας το 2013 από την τότε κυβέρνηση.
Μια απόφαση που "ανάγκασε" τις εφημερίδες του εξωτερικού, (όπως την Libération), να κυκλοφορήσουν με μαύρα εξώφυλλα αναμεταδίδοντας το πρωτοφανές κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.
Μια απόφαση αυταρχική και αντιδημοκρατική που θύμισε στους Έλληνες τη σκοτεινή περίοδο της Χούντας.
Σήμερα αντί συγγνώμης από τους υπεύθυνους ακούμε πράγματα απίστευτα.
Σοφιστείες που και οι πλέον καλόπιστοι αδυνατούν να δεχτούν.
Εφευρήματα που μόνο ένας Βαγγέλας με το IQ που διαθέτει θα μπορούσε να σκεφτεί.
Προσπαθώντας λοιπόν να δικαιολογήσει το αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ στο οποίο προχώρησε τον Ιούνιο του 2013 ο Αντώνης Σαμαράς κι η ακροδεξιά του ομάδα δήλωσε στην huffingtonpost.gr πως:
«ήταν μια απόφαση η οποία κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ».
Τι ήταν δηλαδή;
«Ήταν μια απόφαση η οποία κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ, διότι ήταν απόφαση για λειτουργία με έναν άλλο πιο ορθολογιστικό τρόπο. Δεν είχε σχέση με την ενημέρωση –γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ευρύτατη ενημέρωση– αλλά με τη σπατάλη που όλοι αναγνωρίζαμε ότι υπήρχε εκείνη την εποχή».
Και συνεχίζοντας απτόητος ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με " αυτοκριτική μάλιστα διάθεση" (!!!) είπε:
«Ο τρόπος πάντως με τον οποίο παρουσιάστηκε, από την αυτοκριτική μας η οποία έγινε, αλλά και από τα αποτελέσματα που υπήρξαν στις εκλογές, φαίνεται ότι θα έπρεπε η απόφαση να μην ήταν αιφνιδιαστική. Έπρεπε να ήταν πιο προετοιμασμένη και να είχε εξηγηθεί στους πολίτες καλύτερα»
Τώρα τι να πρωτοσχολιάσεις, μάλλον χάσιμο χρόνου θα είναι. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όταν η λογική πάει περίπατο έρχεται ο ...Βαγγέλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...