Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η πρώτη προεκλογική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. (βίντεο)

Γράφει ο petrosdiver
Την πρώτη προεκλογική του συνέντευξη έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha και στην δημοσιογράφο του σταθμού Σοφία Παπαϊωάννου.
Ξεδιπλώνοντας την προεκλογική του στρατηγική ο Αλέξης Τσίπρας και για πρώτη φορά μετά την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, επιχείρησε να αναπτύξει ένα αφήγημα, τόσο για να αιτιολογήσει την ανάγκη της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όσο και να περιγράψει τα διακυβεύματα και τους στόχους που θέτει, εφόσον ξαναεκλεγεί.

Παρουσιάστηκε προβληματισμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του, αλλά αποφασισμένος να θέσει τα κεντρικά ζητήματα της προεκλογικής του καμπάνιας με σκληρά διλήμματα προς τους ψηφοφόρους, ολομέτωπες επιθέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους, αμφίσημη στάση για την εφαρμογή του μνημονίου, ώστε κάθε προσέγγιση να είναι δυνατή και πολλές υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση σύντομα.

Ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι αποκλείει τα διάφορα σενάρια συνεργασιών με το παλιό σύστημα. Χαρακτήρισε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Ποτάμι, όχι «Εθνικής Ελλάδας», αλλά… «Εθνική διαπλοκής» και έθεσε ως κεντρικό δίλημμα "αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ή πρόβλημα στην εξεύρεση κυβερνητικής λύσης μετά τις εκλογές".
Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της επιλογής του να υπογράψει το 3ο μνημόνιο και ανέπτυξε το σκεπτικό με το οποίο σκοπεύει να το διαχειριστεί.
Υποστήριξε ότι δεν είναι ίδιο με τα προηγούμενα αφού αφήνει περιθώρια κινήσεων που οδηγούν σε μείωση του χρέους, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την ιδιοκτησία του, και δεσμεύτηκε για διαρκή διαπραγμάτευση με σκοπό την βελτίωση, την αλλαγή και τελικά τον σταδιακό απεγκλωβισμό από τη συμφωνία. Τέλος εμφανίστηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων τις οποίες χρειάζεται η χώρα.

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...