Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο "Πρόεδρος του 15μελους" τους έπιασε "στον ύπνο".!!!

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Mε μεγάλο ενδιαφέρον και μπαράζ δημοσιευμάτων υποδέχθηκαν τα διεθνή ΜΜΕ (ειδικά τα Γερμανικά) την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. Μόνο η "κίτρινη" Bild βγήκε με τον τίτλο «Η Ελλάδα εκβιάζει την Ευρώπη»
Το Spiegel, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Sueddeutsche Zeitung αναφέρονται στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού και στην επιλογή του να προσφύγει στον Ελληνικό λαό. Η Welt για μια ακόμη φορά φροντίζει να υπενθυμίσει ότι «χωρίς επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» και ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα ψηφίστηκε για να βάλει τέλος στη λιτότητα.
Η γαλλική Le Monde και η Liberation καταγράφουν την είδηση, όπως και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που αναφέρεται στην προτροπή του κ. Τσίπρα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός «ελεύθερος από κάθε εκβιασμό».

Η αλήθεια είναι ότι στα ευρωπαϊκά όργανα, επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία για την απόφαση της Ελλάδας. Είναι φανερό ότι "ο πρόεδρος του 15μελούς" τους αιφνιδίασε, παρ' ότι όλοι δήλωναν, εδώ και καιρό, έτοιμοι για όλα.
Πέραν όλων αυτών, επι πέντε μήνες τώρα παρακολουθούμε το κρεσέντο μιας απίστευτης παρέας που αποτελείται από πρώην πράκτορες της Στάζυ, αλκοολικούς μεθύστακες, απόγονους διάσημων ναζί, ομοφυλόφιλους, χοιροβοσκούς που παριστάνουν τους οικονομολόγους και ανισόρροπους που εκπροσωπούν το ΔΝΤ, να θέλουν να επιβάλλουν σε ένα ολόκληρο λαό τα αδιέξοδα τους και τα εγκληματικά λάθη τους, αδιαφορώντας για το αν θα συσσωρεύσουν εκατόμβες νέων θυμάτων στην αδιάλλακτη εμμονή τους στην παραφροσύνη τους. Τα παραμύθια όμως κάποτε τελειώνουν οι μάσκες πέφτουν, η αλήθεια ξεπροβάλλει γυμνή και μας προσγειώνει στην πραγματικότητα.
Και αυτή η πραγματικότητα λέει "ως εδώ και μη παρέκει".
Οι "φίλοι - εταίροι και δανειστές μας" έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια.
Ο Πρωθυπουργός με την επιλογή του δημοψηφίσματος βάζει τέρμα στα υποτιμητικά τους βλέμματα, τα ειρωνικά τους χαμόγελα, τις εξευτελιστικές τους δηλώσεις, που έχουμε υποστεί σαν λαός τα τελευταία χρόνια.
Βάζει τέρμα στην απληστία τους και την απαξίωσή τους για την ανθρώπινη ζωή.
Βάζει τέρμα στο διασυρμό και την καταστροφή αυτής της πατρίδας.
Η επίκληση του άρθρου "ένα ένα τέσσερα" και του άρθρου 120 του συντάγματος που προβλέπουν ότι η τήρηση του Συντάγματος και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Και ακόμη ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», όπως ανέφερε και η πρόεδρος της βουλής η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η εδεδειγμένη απάντηση στους εκβιασμούς και την οικονομική ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλουν στην Ελλάδα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι λεγόμενοι "θεσμοί".
Οι 'Ελληνες θα κλιθούν την Κυριακή 5/7/2015 να απαντήσουν με την ψήφο τους σ' αυτούς ακριβώς τους εκβιασμούς.
Η απόφαση του πρωθυπουργού, εκτός των άλλων, θέτει και όλους εμάς πρό των ευθυνών μας. Θα πρέπει όλοι μας τώρα να πάρουμε θέση και να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει σ' αυτή την τερατόμορφη ευρώπη των τραπεζιτών και στα ακροδεξιά υποκείμενα που την διοικούν.
Οι έλληνες θα απαντήσουν στις φασιστικές νοοτροπίες με περισσότερη δημοκρατία.
Ο Τσίπρας έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με την Ιστορία. Δεν έσκυψε το κεφάλι. Σήκωσε ανάστημα και οι Έλληνες στις 5/7/2015 θα δικαιώσουν την επιλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...