Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

“Τρία χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη και οι δολοφόνοι παραμένουν ατιμώρητοι” !

Τρία χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη, από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie μαζί με άλλες συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη στις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος. Μία ώρα αργότερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι τρία χρόνια μετά, ακόμη δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Ο Ζακ, περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οροθετικός, genderqueer, drag queen, αντιφασίστας και μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκε από όλα αυτά που πολεμούσε όσο ζούσε. Από τον κοινωνικό εκφασισμό της διπλανής πόρτας, το ρατσισμό, την ομοφοβία, την θεσμική βία και την κοινωνική απάθεια», σημειώνεται στο κάλεσμα.
«Ο πρώτος θάνατος ήρθε από τα χέρια των δολοφόνων, ο δεύτερος από την σιωπή του πλήθους και ο τρίτος από την τυμβωρυχία των μέσων με τις ψευδείς ειδήσεις. Ο Ζακ δολοφονήθηκε τρεις φορές. Και δολοφονείται τρία χρόνια τώρα, όσο η απονομή της δικαιοσύνη καθυστερεί βασανιστικά», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...