Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Ξεκινούν εργασίες προστασίας των υποδομών του Δημοτικού Γηπέδου Δεσφίνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευστ. Μαντζώρος: «Συνεχίζουμε τις σημαντικές παρεμβάσεις στη Δ.Ε. Δεσφίνας»

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης, αλλά και των απαιτούμενων παρεμβάσεων για τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στο Δημοτικό Γήπεδο Δεσφίνας.
Το έργο με τίτλο «Κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης και διευθέτηση ομβρίων υδάτων στην περιοχή του δημοτικού γηπέδου Δεσφίνας» είναι προϋπολογισμού 20.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ του 2020.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου αναμένεται να γίνει κατασκευή τοίχων αντιστήριξης συνολικού μήκους 100 μέτρων, αριστερά και δεξιά των κερκίδων, ώστε να συγκρατηθούν τα πρανή αλλά και για να διευκολυνθεί η απορροή των ομβρίων υδάτων από την υπάρχουσα τάφρο, ο πυθμένας της οποίας θα διαμορφωθεί με θραυστό υλικό λατομείου και σκυρόδεμα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί επένδυση των πρανών με φυτική γη, ενώ επί του υπάρχοντος χωματόδρομου θα γίνει διάνοιξη νέας τάφρου ώστε να οδηγούνται τα όμβρια στην περιμετρική αντίστοιχη υποδομή για την ορθή διαχείρισή τους.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας, κ. Ευστάθιος Μαντζώρος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του έργου δήλωσε: «Οι συγκεκριμένες εργασίες θωρακίζουν το Δημοτικό Γήπεδο της Δεσφίνας, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές ώστε στο μέλλον να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο. Οι εν λόγω παρεμβάσεις ενισχύουν τον τομέα της ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπουν να λύσουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο το ζήτημα της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τις υπάρχουσες υποδομές. Η Δημοτική Αρχή, βάσει του προγραμματισμού της, συνεχίζει τις παρεμβάσεις στη Δ.Ε. Δεσφίνας βελτιώνοντας το σύνολο των τομέων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της».

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δεσφίνας
Ευστάθιος Μαντζώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...