Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Αλαζόνας, αμετανόητος, αποτυχημένος

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις ΗΠΑ για να «εγκαταστήσει» την κόρη του για σπουδές σε ένα από τα πιο ακριβά πανεπιστήμια στον κόσμο – παρεμπιπτόντως της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.
Συμπωματικά, σήμερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σαράντα χιλιάδες υποψήφιοι – συνομήλικοι της κόρης του πρωθυπουργού – εκπαραθυρώθηκαν από τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει, με πρωτοφανή αναισθησία, πως τους «απεγκλώβισε» από τα πανεπιστήμια!

Παρά το γεγονός ότι 16.000 θέσεις σε ΑΕΙ έμειναν κενές και του χρόνου θα έχουμε τμήματα φαντάσματα χωρίς φοιτητές, το εισαγωγικό σύστημα Μητσοτάκη στέλνει τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού εκτός δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Όποια από αυτά έχουν την οικονομική ευχέρεια θα κατευθυνθούν σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο.

Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τα πάντα εξ ιδίων. Η λογική του εδώ είναι: Έχει λεφτά ο μπαμπάς; Έχεις ευκαιρίες. Δεν έχει; Είσαι αόρατος.
Η έλλειψη ενσυναίσθησης, κατανόησης, γνώσης της πραγματικότητας και, τελικά, η αλαζονεία και η αναισθησία που διακρίνει τον πρωθυπουργό, διαπερνά την πολιτική του στάση σε κάθε μεγάλη κρίση. Από τη διαχείριση της πανδημίας μέχρι τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ήταν που από το βήμα της Βουλής δεν είχε κανένα δισταγμό να διαπράξει πολιτική τυμβωρυχία συγκρίνοντας τα στρέμματα που κάηκαν στις τελευταίες πυρκαγιές με ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι. Ειρωνεύτηκε τους ανθρώπους που τον Αύγουστο, όταν καίγονταν τα σπίτια τους, ζητούσαν εναέρια μέσα. Αντί να δείξει συμπόνια, τους κούνησε το δάχτυλο, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ζητούν ελικόπτερα για το κάθε χωριό τους. Τούς κατηγόρησε και από πάνω, δηλαδή! Αυτά τους τα είπε ο άνθρωπος που οι πάντες στην Ελλάδα ξέρουν ότι χρησιμοποιεί το κρατικό ελικόπτερο ή που παίρνει ελικόπτερα επιχειρηματιών για να κόβει βόλτες αναψυχής.

Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε έναν άλλο κόσμο. Αντιλαμβάνεται τη χώρα σαν βασίλειό του (εξ ου και τα κολλήματά του με βασιλείς, βασιλικά ανάκτορα και βασιλικά κτήματα). Βρίσκεται σταθερά σε μια αφύσικη και βαραθρώδη απόσταση από τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Τα ονόματα του Μωυσή και του Τσώρτσιλ δεν του αποδόθηκαν τυχαία ως προσωνύμια. Ειπώθηκαν από ανθρώπους που τον ήξεραν – και γι’ αυτό ήξεραν ότι με τέτοιες υποκλίσεις μεγαλοπιάνεται.

Έχει χάσει το μέτρο και ζει στον πυρετό μιας ακραίας και πολυτελούς δόξας. Πρόκειται για ένα αποτυχημένο και ολέθριο πρωθυπουργό. Ο άνθρωπος δεν έχει επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...