Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Ζήτησε πυροσβεστικό να σώσει το χωριό του και του είπαν όχι εκτός αν έχει πολιτικό μέσο!


Με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος του χωριού Χώρα, μιλώντας στην κάμερα του τοπικού μέσου arcadiaspot.gr κατήγγειλε ότι όταν ζήτησε να σταλεί πυροσβεστικό στο χωριό, όπου έχουν καεί 15 σπίτια, η Πυροσβεστική αρνήθηκε, του είπαν όμως ότι θα σταλεί αν έχει πολιτικό μέσο!

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος είπε στη δημοσιογράφο του arcadiaspot.gr :

“Επόμενη μέρα δεν υπάρχει. Ήμαστε 3 ημέρες σε δράση. Χθες ζητήσαμε να μας κάνει μία βολή με το ελικόπτερο αλλά η Πυροσβεστική έδωσε εντολή να πάει στον Αγ.Νικόλαο της Νεμούτας και από κει και πέρα κάηκε όλη η Γορτυνία. Ήταν λάθος της Πυροσβεστικής. Οι καταστροφές είναι μεγάλες και υπάρχει μεγάλη αδράνεια από τους υπεύθυνους γιατί όταν διώχνουν τον κόσμο, τα σπίτια πίσω ποιος θα τα κοιτάξει; Τη στιγμή που δεν υπάρχει πυροσβεστική, τίποτα; Το χωριό έχει ξεμείνει από ρεύμα, από νερό και δεν μας κοιτάει κανένας.

Υπάρχουν 15 σπίτια καμένα συν αποθήκες που δεν τις γνωρίζω ακόμη. Συν τοις άλλοις χθες πήρα τον κ.Ταξίαρχο από την Τρίπολη να μου στείλει ένα πυροσβεστικό να σβήσω αυτά που καίγονταν. Ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κ.Ταξίαρχος μου είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Χθες το βράδυ καιγόταν ένα σπίτι στο πέρα χωριό, ζητήσαμε από την Πυροσβεστική Πύργου να μας στείλει ένα πυροσβεστικό και η απάντηση ήταν θα ενημερώσουμε. Κάνω δεύτερο τηλέφωνο στο τμήμα Τροπαίων να ενημερώσει την Πυροσβεστική και όταν ξαναρώτησα το τμήμα που λένε “παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώνει κανένας”. Πέρασε πυροσβεστικό από το χωριό μέσα, του είπα να ρίξει νερό σε ένα άλλο κτίριο που καιγόταν και μου αρνήθηκε και μου λέει δεν έχω εντολή να ρίξω στη Χώρα. Αυτό είναι το σύστημα της Πυροσβεστικής. Από που θα ζητήσουμε βοήθεια όταν η Πυροσβεστική αρνείται;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...