Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΑΦΤΙ ΜΑΣ ΑΙΣΟΣΑΝ...

Και ξανά μανά, ο διαγγελματίας πρωθυπουργός μας, αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές που προκάλεσαν ανείπωτη καταστροφή στην χώρα, βγήκε και μας ανακοίνωσε τις επιτυχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησής του, όπως επίσης και τα μεγαλεπίβολα σχέδια για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής βεβαίως βεβαίως και με όλα καλώς καμωμένα χάριν του προγραμματικού σχεδιασμού και της κυβερνητικής ετοιμότητας του επιτελικού κράτους, που μας γλίτωσαν από τα χειρότερα.

Οι υποσχέσεις όμως και τα ψεύδη που διασπείρουν (περί αποζημιώσεων, αναδασώσεων, μη αλλαγής χρήσης των καμένων εκτάσεων, κλπ παραμύθια και συνειδητά ψεύδη), τόσο ο ίδιος ο πρρωθυπουργός, όσο και ο προπαγανδιστικός του μηχανισμός έχουν "κοντά ποδάρια". Γιατί άν κάποιος θέλει να δει πραγματικά την αλήθεια δεν έχει παρά να σηκώσει το χαλί των προηγούμενων καταστροφών (Μάνδρα, Μάτι, Ολυμπία, Ναυπακτία, Αχαΐα, Πεντέλη, Χίος, θεομηνία Ιανού, πυρόπληκτοι Κάλαμου, κλπ – τα ξεχάσατε;)

Στα περισσότερα απ’ αυτά τα πυρπολημένα δάση φύτρωσαν ..."εντελώς συμπτωματικά" και ...”απρόβλεπτα”
ανεμογεννήτριες, αιολικά πάρκα (οι άδειες για την εγκατάστασή τους περιμένουν στα συρτάρια τους εδώ και χρόνια τη φωτιά που θα τα κάψει, υπογεγραμμένες απ’ τους ίδιους που σήμερα θρηνούν και οδύρονται Υπουργοί, Γραμματείς, Δικαστές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι...), παρά τη συνταγματική ρήτρα, που υποτίθεται πως υπερασπίζεται το δάσος και το προστατεύει να μην αλλάξει η χρήση του μετά από πυρκαγιά.

Έλα όμως που το Κατινιώ μας (!!!) είχε ήδη από χρόνια προετοιμάσει το έδαφος για να τοποθετούνται αιολικά πάρκα στα καμένα; Και τώρα ως πρόεδρος της Ελληνικής Μπανανίας θα έχει όλη την άνεση να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της, παρά τους κροκοδείλιους θρήνους των υπολοίπων της βουλής για τις καταστροφές, τις οποίες όμως όλοι τους τις έχουν ως “αναπτυξιακές” πολιτικές και προγράμματα και τις προωθούν μέσω της Γιουροπαϊκής ελεημοσύνης.
Της Γιουροπαϊκής ζητιανιάς με την οποία μας καταχρεώνουν και μας δεσμεύουν και θα την πληρώνουμε πανάκριβα τις επόμενες δεκαετίες, εμείς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.
Γιατί το …κράτος τους έχει συνέχεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...