Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Έκαψε την χώρα αλλά αυτός βλέπει επιτυχίες...

Με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός εντέχνως προσπάθησε για μία ακόμα φορά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εμφανίζοντας μια διαφορετική εικόνα ακόμη και σε ότι αφορά την ίδια την καταστροφή και την διαχείριση της.
Είδε ακόμη και επιτυχίες...
Ναι μεν υπάρχει καταστροφή αλλά σώθηκαν πολλά, πρωτίστως οι άνθρωποι, υπήρξαν επιτυχίες. Και κυρίως θα υπάρξουν επιτυχίες από δω και μπρος και όλα θα βαίνουν καλώς. Αυτά μας είπε ο Ά(χ)ριστος.

Υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση και βοήθεια προς τους πληγέντες, ελπίζοντας ότι θα μειώσει την κατακραυγή και το μέγεθος της αγανάκτηση τους κόσμου για την τεράστια καταστροφή. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι στην μπανανία που ζούμε, η αποκατάσταση δεν μπορεί να συμβεί άμεσα ως δια μαγείας, ούτε και η χρηματική βοήθεια δίνεται χωρίς ελέγχους και διαδικασίες, ακόμα και αν τα πρώτα λεφτά θα δοθούν χωρίς προϋποθέσεις.

Έκανε λόγο και για το πακέτο του 1,8 δις ευρώ για την αποκατάσταση της καταστροφής χωρίς να παραλείψει να μας ενημερώσει ότι την διαχείρισή του θα την έχει το Μέγαρο Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα το πρωθυπουργικό γραφείο. Μένει να δούμε τι ακριβώς σημαίνει η στενή και αποκλειστική διαχείριση από το γραφείο του πρωθυπουργού και του επιτελικού κράτους, μακριά ακόμα και από την κυβερνητική–κρατική μηχανή.

Ζήτησε και συγνώμη για (άκουσον, άκουσον) τις αστοχίες (!!!) και υποσχέθηκε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν(!!!). Συνεχάρη την Πολιτική Προστασία, (δηλαδή το επιτελικό κράτος) λέγοντας καλά λόγια για πυροσβέστες και εθελοντές και πιλότους. Οχι όμως για το σώμα της Πυροσβεστικής, την οποία εξαίρεσε από τα μπράβο προς Αστυνομία και Λιμενικό.

Ακούγοντας λοιπόν όλα αυτά δεν χωρά αμφιβολία ότι η μόνη έγνοια του πρωθυπουργού είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Άλλωστε δεν
είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...