Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Η μέριμνα της κυβέρνησης των «αρίστων» για τους πληγέντες της χώρας το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ποτέ!

Η λογική της αδιαφορίας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση έχει κοστίσει το μέλλον και τη ζωή πολλών ανθρώπων από τις περιοχές που επλήγησαν σε όλη τη χώρα από πλημμύρες και σεισμούς το προηγούμενο διάστημα.
Με ένα πικρό χαμόγελο κοιτούσαν την οθόνη της τηλεόρασής τους οι κάτοικοι σε Σάμο, Κεφαλλονιά, κεντρική Εύβοια, Ελασσόνα και Καρδίτσα ακούγοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους. 

Με ένα πικρό χαμόγελο γιατί οι δικές τους καταστροφές βρίσκονται πλέον αρκετούς μήνες πίσω και τόσο οι αποζημιώσεις όσο και τα έργα αποκατάστασης καταβάλλονται και υλοποιούνται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι αρχικά είχαν εξαγγελθεί.
Σε αρκετές περιπτώσεις η ενίσχυση των πληγέντων δεν κατατέθηκε ποτέ στους λογαριασμούς τους, με τις αιτήσεις και τις ενστάσεις τους να βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα. Ενώ η πρόοδος σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των τσακισμένων υποδομών, σε ποταμούς που υπερχείλισαν και κεντρικά οδικά δίκτυα, γίνεται με «μπαλώματα».
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των ντόπιων, μετά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών τις πρώτες ημέρες μετά τις καταστροφές, ξεχάστηκαν ολοκληρωτικά.

Στην Κεντρική Εύβοια – Αναστήλωσαν γέφυρες με… χώμα και πέτρα
Στην Κεφαλλονιά – Δεν έφτιαξαν ούτε τα φώτα στο λιμάνι
Στην Καρδίτσα – Εναν χρόνο χωρίς αποζημίωση
Στην Ελασσόνα – Δεν έχουν πάρει ούτε τα 600 ευρώ
Στην Σάμο – Δεν έχουν επισκευαστεί ούτε τα σχολεία

 Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ: https://thefaq.gr/i-merimna-tis-kyvernisis-ton-ariston-gia-toys-pligentes-tis-choras-to-proigoymeno-diastima-den-irthe-pote/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...