Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Αποκάλυψη – “βόμβα” Αντώναρου: “Η Ελληνική κυβέρνηση συνυπέγραψε πριν από 10 ημέρες μαζί με Γερμανία και χώρες του Βορρά αίτημα για απελάσεις – εξπρές Αφγανών στα χέρια των Ταλιμπάν”!

Σε μια καταγγελία – “βόμβα” για την ελληνική κυβέρνηση με βάση αποκάλυψη του γερμανικού Spiegel προχώρησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του αναφέρει πως η γερμανική επιθεωρηση αποκαλύπτει οτι πριν από 10 ημέρες “σιωπηλά” και ενώ οι Ταλιμπάν προέλαυναν στο Αφγανισταν, Γερμανία, Δανία, Αυστρία, Βέλγιο και άλλες χώρες του Βορρά προχώρησαν σε αιτημα προς την ΕΕ, με το οποίο ζητούσαν θέσπιση διαδικασίας απελάσεων εξπρές Αφγανών προς την χώρα τους. Το ντροπιαστικό – όπως σημειώνει – αίτημα που ευτυχώς απορρίφθηκε συνυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση…

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Εξαιρετικό σημερινό άρθρο ανάλυση του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ για την ασύλληπτη αποτυχία της Δυσης -=- ΗΠΑ και Ευρώπης — στο Αφγανιστάν.

Κάνει και μια φοβερή αποκάλυψη: Πριν από ΔΕΚΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ η Ελλάδα συνυπέγραψε μαζί με τη Γερμανια, την Αυστρία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία αίτημα προς την Ευρωπαική Επιτροπή με το οποίο οι εν λόγω χώρες ζητούσαν “επιτάχυνση” των απελάσεων Αφγανών προς τη χώρα τους. Την ίδια στιγμή που οι Ταλιμπάν προέλαυναν. Την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοπί αποχωρούσαν. Ευτυχώς το ανήκουστο αίτημα απορρίφθηκε.

Η ντροπή και η πολιτική ευθύνη παραμένει: Τι έκανε την Ελλάδα να συνασπιστεί με χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης σε μια πρωτοβουλία που στόχο είχε να παραδώσει αθώους ανθρώπους στους σφαγείς τους; Γιατί δεν ενημερώθηκε η ελληνική κοινή γνώμη ΠΟΤΕ γι αυτό; Τι έχει να πει ο αρμόδιος Υπουργός Μηταράκης που, κατά ποληροφορίες, την υπέγραψε;
Και κυρίως τι έχει να πει ο Κυριάκος Μητδοτάκη;

Το θέμα είναι ξεκάθαρο : Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για πρόσφυγες η/και μετανάστες από άλλες χώρες. Αλλά οι αρχές του ανθρωπισμόυ δεν έχουν πάψει και δεν πρέπει να πάψουν στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και έδωσε τις βάσεις για τα ανθρώπινα και τα ατομικά δικαιώματα. Ντροπή!
Και κάτι ακόμη: Αληθεύει η πληροφορία ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να δώσει άσυλο και να φέρει στη χώρα 10 διερμηνείς και άλλους συνεργάτες ( μαζί με τις οικογένειες τους) των ελληνικών δυνάμεων που είχαν υπηρετήσει περιοδικά στο Αφγανιστάν; Ανθρώπους μάλιστα που τους είχε υποσχεθεί ότι θα είναι δίπλα τους οποτεδήποτε χρειαστεί. Τώρα τους παρέδωσε, μαζί με τις οικογένειες τους, στους Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...