Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Λαμπρόπουλος Λάμπρος: Στόχος η προοδευτική διακυβέρνηση (συνέντευξη στην "ώρα της Φωκίδος").

1. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το κόμμα σας και τι θα κάνετε αν δεν καταφέρετε να τους φτάσετε;


Καταρχάς, σας ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε ώστε να ακουστούν οι απόψεις της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας και με την ευκαιρία να αποσαφηνίσουμε κάποια ζητήματα που έχουν παρουσιαστεί τελευταία σαν απόψεις ή ενέργειες της Ν.Ε. δίχως αυτό να ισχύει.

Όπως γνωρίζετε, η νέα Ν.Ε. αποτελείται από 17 μέλη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε 6 Οργανώσεις Μελών λειτουργικές, 2 Ο.Μ. σχεδόν έτοιμες να λειτουργήσουν και 12 τομείς δράσης, με το σύνολό των μελών μας να πλησιάζει τα 300 άτομα.
Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί, ώστε να έχουμε μια συλλογική λειτουργία, με σκοπό οι αποφάσεις μας να παίρνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και να εκφράζουν το σύνολο των μελών μας, στο πλαίσιο όμως της κεντρικής πολιτικής που ακολουθούμε.
Επομένως, ο διπλός στόχος που είχαμε με τη διεύρυνση υλοποιείται, τόσο ο ποσοτικός, όσο και ο πολιτικός, και φυσικά συνεχίζουμε με αισιοδοξία την προσπάθεια.

Ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σαν στόχο έχει να ενεργοποιήσει τους πολίτες και μέσα από συνέργειες να διαμορφώσει το πρόγραμμα και την πολιτική που θα εφαρμόσει, ώστε να επιστρέψει το συντομότερο στη διακυβέρνηση της χώρας. Μας είναι αδιανόητο να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό εκτός από αυτό και η οποιαδήποτε μορφή αποτυχίας είναι εκτός της λογικής και της λειτουργίας μας.
Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με σταθερό ρυθμό, ώστε να ολοκληρωθεί η διεύρυνσή μας, αλλά και για να έχουμε στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα του λαού της Φωκίδας.

2. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν στον εισοδισμό, εκτιμούν ότι μπορείτε να συγκατοικήσετε στους δήμους, ακόμη και με υποψηφίους της ΝΔ. Προσωπικά μου το έχετε αποκλείσει. Η γενικότερη άποψη της ΝΕ αλλά και των κεντρικών σας, ποια είναι;

Η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και της Ν.Ε. στη Φωκίδα είναι γνωστή και πιστεύουμε ότι οι ισότιμες συμμαχίες που θα δημιουργήσουν δημοκρατικά και προοδευτικά σχήματα νίκης, είναι μονόδρομος.
Πιστεύουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα στον τόπο μας και αυτό θα επιδιώξουμε ώστε να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα τα οποία δεν μπορούν να είναι ικανοποιητικά με κανενός τύπου εισοδισμό.

Στόχος μας είναι να απομακρυνθούν οι συντηρητικοί πολιτικοί και οι πολιτικές που εφαρμόζουν και έχουν αφήσει στο περιθώριο τους συμπολίτες μας και βασίζονται σε παλαιοκομματικές αποτυχημένες πρακτικές περασμένων ετών.
Οι συνέπειες στον τόπο μας, από αυτές τις πολιτικές, είναι εμφανείς και καταστροφικές και έχουμε υποχρέωση ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να ηγηθούμε και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η εξουσία να έρθει στον πολίτη και μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες να αποφασίζει για τον τόπο του.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι προσωπικές απόψεις για το θέμα, από οποιονδήποτε, σε ιδιωτικές συζητήσεις, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να είναι δεσμευτικές για τη Ν.Ε. εφόσον δεν έχουν συζητηθεί, ώστε να παρθούν αποφάσεις, τόσο από τα όργανα του κόμματος, όσο και από τη Ν.Ε.
Οπότε, καταλαβαίνετε, και είναι λογικό, αυτές οι απόψεις να μην εκφράζουν τη Ν.Ε. και καλό είναι να παρουσιάζονται σαν προσωπικές απόψεις.
Όσο για τα δημοσιεύματα από την εφημερίδα σας, αλλά και σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του κυρίου Κυριακίδη, περί συζητήσεων για στήριξη συντηρητικού δημάρχου, τις διαψεύδουμε, τις θεωρούμε κακόβουλες και παραπλανητικές και σαν σκοπό έχουν να αποδυναμώσουν την προσπάθειά μας για μια ευρύτερη μεγάλη προοδευτική συμμαχία νίκης στον Δήμο Δελφών και όχι μόνο.

Κυρία Γιαννούλη, για εμάς δεν υπάρχει αριστερόμετρο και κανένας δεν έχει προβάδισμα αριστεροσύνης.
Οι πράξεις, οι προθέσεις, ο διάλογος και το όραμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που δείχνουν πόσο δημοκρατικά και αριστερά σκέφτεται ο καθένας.
Μέχρι στιγμής, η στάση του κυρίου Κυριακίδη αλλά και του επικεφαλής του συνδυασμού κυρίου Λουκά Αναγνωστόπουλου δεν μας ικανοποιεί.
Ένα έχουμε να πούμε, επίσκεψη στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ έχουν πραγματοποιήσει, αλλά σε συνάντηση με τη νέα Ν.Ε. δεν έχουν προχωρήσει, ακόμα και μετά από πρόσκλησή μας.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε, ότι η πόρτα της Γιδογιάννου που οδηγεί στα γραφεία της Ν.Ε. είναι πάντα ανοικτή για όλους, όπως και για τα ΜΜΕ, ώστε να υπάρχουν διευκρινήσεις και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα.
Είναι χρέος όλων μας, να συνεισφέρουμε ο καθένας από την πλευρά του, για τη λύση των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στον τόπο μας, αλλά και στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών της Φωκίδας.

3. Πριν λίγο καιρό μου είπατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ψηφοδέλτια νίκης σε δήμους και περιφέρεια. Ποιο είναι για εσάς (σ.σ. τη ΝΕ) το ψηφοδέλτιο νίκης;

Κυρία Γιαννούλη, ήδη σας αναφέραμε τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το ψηφοδέλτιο νίκης και το μόνο που θα μπορούσαμε αυτή την στιγμή επιπρόσθετα να αναφέρουμε είναι ότι η πολιτική διορατικότητα και η εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να υπάρχει σε αυτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αποφασισμένος και χωρίς μνημονιακές δεσμεύσεις πλέον, ελπίζουμε η καταστροφική πολιτική της ΝΔ να μην μας οδηγήσει σε νέες, να προχωρήσει σε τομές και να αλλάξει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Πρέπει να εμπνεύσουμε την κοινωνία και τους νέους ξανά, ώστε να εμπιστευτούν τους θεσμούς και να συμμετάσχουν ενεργά στις αποφάσεις που θα αφορούν τον τόπο τους και τη ζωή τους.
Οι παρωχημένες, αποτυχημένες και συντηρητικές πολιτικές του «κατόπιν ενεργειών μου» όπως δυστυχώς εκφράζονται συχνά και από τον βουλευτή της ΝΔ αλλά και από δημάρχους και εκπροσώπους της περιφέρειας, θα πρέπει να μπουν στο περιθώριο και να εκλείψουν το συντομότερο για το καλό όλων.

4. Τοπικά στελέχη και άτομα που έτσι πλασάρονται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συχνότατα, συγχαίρουν για το έργο του τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δελμούζο και μέλη της Δημοτικής αρχής Δελφών. Α) Πώς κρίνετε τη στάση τους και Β) Πώς θα ζητήσουν από τον κόσμο στον οποίο απευθύνονται σήμερα να στηρίξουν το περιφερειακό και το δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

Ήδη σας έχουμε αναφέρει και είναι ξεκάθαρο πλέον, στο πώς λειτουργούμε, στο πώς παίρνουμε αποφάσεις και στο πώς εκφράζεται η επίσημη θέση της Ν.Ε.
Θεωρούμε ακραίο, παραπλανητικό και άδικο, μεμονωμένες αναφορές και προσωπικές απόψεις να εκλαμβάνονται ότι είναι κυρίαρχες απόψεις σε μια οργάνωση 300 μελών, η οποία λειτουργεί δημοκρατικά και φυσικά δεν έχει σκοπό να φιμώσει τη διαφορετικότητα και τις προσωπικές απόψεις.
Ο καθένας κρίνεται γι’ αυτά που λέει και κάνει και η σημερινή μας συνέντευξη πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στο να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική θέση της οργάνωσης πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα.

5. Ο αναπληρωτής Συντονιστής σας βρίσκεται σε πολιτική θέση, με διάρκεια θητείας τη θητεία του Δημάρχου, δίπλα στον κ. Ταγκαλή. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτή η θέση δεν μπερδεύει τον κόσμο και δεν περνά λάθος μηνύματα;

Με την εκλογή του, ο νυν δήμαρχος Δελφών κύριος Ταγκαλής επέλεξε να στελεχώσει τις υπηρεσίες του δήμου, με επιστημονικούς συνεργάτες, κατά την άποψη του άξιους και καταξιωμένους.
Τυχαίνει μέσα σε αυτούς να βρίσκεται και ο αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε. ο οποίος εργαζόταν σαν επιστημονικός συνεργάτης πολύ πριν δεχτεί τη θέση του αναπληρωτή Συντονιστή και φυσικά ήταν γνωστό ότι προέρχεται από τον σοσιαλιστικό χώρο.

Προφανώς, τα προσόντα του υπερίσχυσαν του κομματισμού και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να χαροποιεί τους πάντες, γιατί καταρρίπτει τη θεωρία περί αρίστων, που ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχεται ο Δήμαρχος την έχει σημαία. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το σημαντικό για εμάς, είναι η πολιτική συνέπεια σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις μας και θα πρέπει όλοι εν τέλει να καταλάβουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε και να διαχωρίζουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις από την εργασία για βιοπορισμό.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι κρινόμαστε με βάση τα παραπάνω, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν μπορεί να προκαθορίσει την κρίση του κόσμου, μιας και αρκετές φορές η αλήθεια έχει τόσες ερμηνείες όσα και τα μάτια που την βλέπουν.

6. Τελικά, μήπως η αιτία του γεγονότος ότι η ΝΕ ασκεί κριτική μόνο για το βουλευτή κ. Μπούγα, είναι στις δυο παραπάνω ερωτήσεις;

Η νέα Ν.Ε. και η οργάνωση έχουν επιφορτιστεί εκτός από το οργανωτικό και με το αντιπολιτευτικό έργο, μιας και δεν υπάρχει βουλευτική εκπροσώπηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Φωκίδα. Η προάσπιση των δικαιωμάτων και των δίκαιων αιτημάτων των συντοπιτών μας και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ, οι αγρότες, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια , όμως στον τόπο μας είναι πιο έντονα, είναι πρώτη μας προτεραιότητα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο νομός μας είναι τελευταίος στο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα μας και αυτό δεν είναι τυχαίο και η ευθύνη του κυρίου Μπούγα είναι μεγάλη. Δεν έχει παράξει ουσιαστικό έργο για τον Νομό και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική του εξέλιξη και προβολή!

Αλλά για να μην νομίζετε ότι προσπαθούμε να υπεκφύγουμε, όσον αφορά τον Δήμο Δελφών, η πολιτική μας κρίση είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική αρχή χωρίς όραμα, άχρωμη, άοσμη και δυστυχώς άφαντη από όλα τα προβλήματα του δήμου. Δεν λέμε τίποτα περισσότερο από αυτά που λέει και σκέφτεται ο κάθε πολίτης του δήμου και τα γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά.

Όσο για τον Δήμο Δωρίδος, μπορεί ο δήμαρχος να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικός και προοδευτικός, η πλειοψηφία των συμβούλων του όμως είναι άκρως συντηρητική. Συνεπώς, αυτή η σύμπραξη, είναι λογικό να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές και συγκρούσεις για λύσεις χρόνιων και ουσιαστικών προβλημάτων.

Όσο για την Περιφέρεια, η συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής Μπακογιάννη είναι γεγονός και δυστυχώς ο νομός μας το έχει αισθανθεί με τον πιο άσχημο τρόπο. Η επόμενη περιφερειακή αρχή, θα έχει προοδευτικό δημοκρατικό πρόσημο, θα βγάλει από την απομόνωση και θα άρει τις αδικίες που έχει υποστεί ο νομός μας, από τις αποτυχημένες πολιτικές Μπακογιάννη – Σπανού.

7. Ασκείτε κριτική σε όλους ότι δεν έχουν σταθεί με τη δέουσα προσοχή στο θέμα του πανεπιστημίου. Εσείς όμως γιατί δεν έχετε προστατεύσει το όποιο έργο έγινε στην κυβερνητική θητεία του κόμματός σας; Πραγματικά δεν έχουμε δει καμιά σοβαρή αντίδραση.

Κυρία Γιαννούλη, προφανώς δεν παρακολουθείτε ή δεν δίνετε την δέουσα σημασία στη δράση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το θέμα του πανεπιστημίου, η παραμονή του και η ανάπτυξή του σε πανεπιστημιακή κοινότητα αποτελεί για εμάς θέμα τιμής .
Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει την ιδεοληψία της στο νομοσχέδιο για την Παιδεία σε καιρό εγκλεισμού της κοινωνίας λόγω της πανδημίας, με συμπαραστάτες τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και αναφερόμαστε κυρίως για τα εθνικής εμβέλειας και κυκλοφορίας μέσα.

Εδώ θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ν.Ε. για το εν λόγω ζήτημα έχει εκδώσει και δημοσιοποιήσει περισσότερα από επτά δελτία τύπου, τα οποία και εσείς έχετε δημοσιεύσει στην εφημερίδα σας και επίσης επιστολή της Ν.Ε. σχετική με το θέμα έχει διανεμηθεί μέσω των ΕΛΤΑ σε όλους τους κατοίκους της Φωκίδας.
Επίσης, θα έπρεπε να θυμάστε την επιστολή – ερώτηση προς τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στην υπουργό Παιδείας όσο και στον βουλευτή Φωκίδας της ΝΔ.

Δυστυχώς, η εκπροσώπηση του νομού μας στο κοινοβούλιο αντιλαμβάνεστε ότι είναι ελλιπής, με μειωμένη πολιτική βαρύτητα, με αποτέλεσμα κανένα από τα αναπτυξιακά – στρατηγικά ζητήματα του νομού μας, όχι μόνο να μην έχουν προχωρήσει, αλλά να έχουμε και οπισθοδρόμηση.
Το δίκιο είναι η συγκεκριμένη ερώτηση να απευθυνθεί στο τοπικό κονκλάβιο της ΝΔ, βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν στους συντοπίτες μας.

Εμείς μία υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε σαν Ν.Ε., ότι ερχόμενοι στην διακυβέρνηση της χώρας θα υλοποιήσουμε το αρχικό μας σχεδιασμό για τα πανεπιστήμια στη Φωκίδα και θα διορίσουμε καθηγητές στα πανεπιστήμια αντί ειδικών φρουρών. Εξάλλου, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, όταν ανοίγει ένα σχολείο σύντομα κλείνει μια φυλακή.

8. Η Παθολογική του νοσοκομείου εξακολουθεί να υπολειτουργεί, ενώ η κλινική έκλεισε μετά από μαζικές παραιτήσεις την άνοιξη του 2015. Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ένα στελεχωμένο νοσοκομείο, γιατί δε μας επιτρέπουν να το έχουμε και πώς θα κινηθεί το κόμμα σας για να διεκδικήσει τη στελέχωση του;

Θυμίζουμε λοιπόν ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολους καιρούς μνημονίων άνοιξε τις πόρτες των νοσοκομείων σε όλους τους πολίτες, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΚΙΝΑΛ έφτασε στην αθλιότητα να ορίσει 5 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία και εν μέσω οικονομικής κρίσης, είχε αφήσει εκτός εθνικού συστήματος υγείας τους ανασφάλιστους και τους μη έχοντες ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο λαός δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεχάσει την αθλιότητα της εποχής εκείνης, όπου δεν γίνονταν δεκτοί ούτε οι καρκινοπαθείς.
Ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσηλωμένος στη δωρεάν δημόσια υγεία και η πανδημία απέδειξε περίτρανα το ορθό της πολιτικής μας θέσης.
Εξάλλου, πρόσφατα παρουσιάστηκε αναλυτικά και δημόσια το πρόγραμμα μας για την υγεία, το ΝΕΟ ΕΣΥ, που σίγουρα σάς είναι γνωστό.
Σας θυμίζουμε την πάγια θέση της ΝΔ για σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα με το ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ στην υγεία, ώστε τα ιδιωτικά συμφέρονται να λυμαίνονται την υγεία του λαού.

Οι παραιτήσεις στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ήταν αποτέλεσμα των δεσμεύσεων και του κακού σχεδιασμού που προϋπήρχαν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να λύσει το θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου προχώρησε και το ένταξε με νόμο στα άγονα τύπου Α κατά παρέκκλιση μόνο για τον νομό μας, όπου η ΝΔ δεν εφαρμόζει. Επίσης προκήρυξε 7 θέσεις γιατρών ειδικότητας, τις οποίες η ΝΔ κατήργησε.
Έγινε προμήθεια νέου υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου, η διασύνδεση με το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας το Αττικόν και η έναρξη λειτουργίας του κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ΚΕΦΙΑΠ και όλα αυτά έγιναν εν μέσω οικονομικής κρίσης και μνημονιακών δεσμεύσεων.
Σε αντιδιαστολή της σημερινής κατάστασης, όπου το νοσοκομείο εσκεμμένα υπολειτουργεί και δρομολογείται να γίνει παράρτημα του νοσοκομείου της Λαμίας.

9. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα είναι η προετοιμασία φακέλου για την αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας. Σήμερα, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Ποια είναι η άποψη του Συντονιστικού για το συγκεκριμένο έργο;

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι από το 2010 η μαρίνα της Ιτέας έχει ενταθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και η προσφυγή πολιτών στο ΣΤΕ, δυστυχώς απορρίφτηκε οριστικά το 2016. Η διορισμένη διοίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Λιμενικό Ταμείο άφησε ταμειακά αποθέματα πάνω από 450 χιλιάδες ευρώ.
Σκοπός ήταν να διατεθούν ώστε να γίνει μελέτη και υλοποίηση, μια συνολικής και ουσιαστικής ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Ιτέας.
Έργο που θα έδινε πνοή στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας του νομού μας και θα έβαζε σε τροχιά για ανάπτυξη και την μαρίνα της Ιτέας.

Σήμερα, η ορισμένη από την ΝΔ διοίκηση όπως διαπιστώσαμε με έκπληξη μέσα από το Διαύγεια, λειτουργεί με σωρεία απευθείας αναθέσεων με αποσπασματικά έργα, σκορπώντας δημόσιο χρήμα, τα οποία κατά την άποψή μας δεν έχουν καμία προστιθέμενη αξία, για την πόλη της Ιτέας.
Εσείς πώς το εκλαμβάνετε, ότι τρεις ταυτόχρονες αναθέσεις των 20 χιλιάδων ευρώ περίπου, δόθηκαν σε τρία άτομα, με σχέση πρώτου βαθμού συγγένειας;
Πρέπει η διαχείριση του δημόσιου χρήματος να γίνεται με προσοχή και όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Η Ν.Ε. αισθάνεται την υποχρέωση να ξεκαθαρίσει και να διαψεύσει ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε και δεν συζήτησε για τον σύζυγο της προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος είναι ένας αξιόλογος και αυτοδημιούργητος επαγγελματίας και συμβάλει με θετικό τρόπο στην οικονομία της περιοχή μας.
Η Ν.Ε. ασχολείται αντιπολιτευτικά μόνο με θεσμικούς παράγοντες και όχι με το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Εν αντιθέσει φυσικά με την κυρία Α. Παπαϊωάννου, σύζυγο του βουλευτή κύριου Μπούγα, για την οποία μας εγκαλείτε, όπου εμείς δεν ασκήσαμε κριτική προς την ιδιότητά της ως συζύγου του βουλευτή, αλλά ως προς τον τρόπο ορισμού της ως διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

10. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε στο πολύ μακρινό μέλλον το έργο του διαγωνίου. Γιατί; Δεν πιστεύετε ότι χρειαζόμαστε ασφαλή πρόσβαση, δια ξηράς και θαλάσσης;

Ασφαλώς και χρειαζόμαστε ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση προς τον νομό μας.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε και σε εσάς αλλά και στους αναγνώστες σας ότι το έργο αυτό είχε ενταχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Στρατηγική για την Βιώσιμη και Δίκαιη Ανάπτυξη, παρουσιάστηκε στην ΕΕ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Ο διαγώνιος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα έργο πνοής, που θα βγάλει τον νομό μας από την απομόνωση και θα δημιουργήσει προοπτική για ανάπτυξη, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά γενικότερα και στις ΜμΕ του νομού μας, λόγω της διευκόλυνσης των μεταφορών.

Έχει διαπιστωθεί ότι η υπανάπτυξη του παραγωγικού μοντέλου του νομού μας οφείλεται στον απομονωτισμό, στην έλλειψη στρατηγικής των επενδύσεων, αλλά και στην απαξίωση των δραστηριοτήτων του νομού μας.
Επανειλημμένα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και οι εμπορικοί σύλλογοι του νομού μας, έθεταν το πρόβλημα, δυστυχώς όμως ο βουλευτής του νομού μας και το κόμμα που εκπροσωπεί, για άλλη μια φορά έχουν σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων.

Ποιος δεν θυμάται, ότι στην προεκλογική του εκστρατεία ο κύριος Μπούγας είχε δεσμευτεί, ως ο μόνος ικανός για να υλοποιήσει τον διαγώνιο.
Αντ’ αυτού, εξήγγειλε την επισκευή- διαπλάτυνση του δρόμου Γραβιάς - Βάργιανης, ισχυριζόμενος ότι ξεκινάει το έργο του διαγωνίου.
Όσο για την δια θαλάσσης πρόσβαση και με την δέσμευσή του για κατασκευή υδατοδρόμιου, τι να πει κανείς.
Τελικά κυρία Γιαννούλη, με όλη αυτή την φαρσοκωμωδία και όλο τον θίασο των εκπροσώπων της ΝΔ επί σκηνής γελάνε και οι πέτρες.
Εμείς όμως μόνο σαν δράμα μπορούμε να το εκλάβουμε με πρωταγωνιστές δυστυχώς τους συντοπίτες μας και τον νομό μας.

11. Για ποια πράγματα που καταφέρατε όταν κυβερνήσατε αισθάνεστε υπερήφανοι (σ.σ.: τοπικά);

Πρέπει να σας θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε την χώρα μας μετά από διερευνητικές επαφές, πρώτα με το ΚΙΝΑΛ, έπειτα με το ΚΚΕ και στη συνέχεια με τον κύριο Καμμένο.
Οι δύο πρώτοι δυστυχώς δεν δεχτήκαν σε κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας να συμμετέχουν σε μια προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, ενώ προηγουμένως το ΚΙΝΑΛ συγκυβέρνησε με τη Ν.Δ. του κυρίου Σαμαρά.
Ως πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και με το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό συγκυβέρνησε με τον κύριο Καμμένο.

Είχαν προηγηθεί έξι χρόνια και δύο αναποτελεσματικά μνημόνια, τα οποία είχαν οδηγήσει τη χώρα στη καταστροφή.
Με την δαμόκλειο σπάθη των μνημονίων και όλων των αρνητικών συγκυριών της περιόδου, το πολιτικό ευρωπαϊκό κατεστημένο ( Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ) και με συμπαραστάτες τους ντόπιους αντιπροσώπους τους (Στουρνάρα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας και να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν μια μικρή αριστερή παρένθεση.

Κυρία Γιαννούλη, παρά τις Κασσάνδρες καταφέραμε τις θυσίες του Ελληνικού λαού να τις μετουσιώσουμε σε έξοδο από τα μνημόνια, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή, υπερασπίζοντας τις εργασιακές σχέσεις και φυσικά την πρόσβαση στην υγεία όλων των πολιτών.
Επίσης, με τις σημαντικές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων για όλες τις επιχειρήσεις, με ταυτόχρονη μείωση των προστίμων, κάτι που καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει, στηρίξαμε ουσιαστικά όλους τους πολίτες.
Εμείς δεν παραδώσαμε καμένη γη, αλλά μια Ελλάδα απαλλαγμένη από μνημόνια, με γεμάτα ταμεία και με μια σημαντική και συμφέρουσα εθνική συμφωνία, που βάζει τέλος σε ένα εθνικό πρόβλημα που μας βασάνιζε για δεκαετίες.

Βέβαια, στη διακυβέρνηση της χώρας έγιναν και λάθη, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη λήξη της κυβερνητικής του θητείας, προχώρησε στην αυτοκριτική του, ώστε με την επάνοδο του στην εξουσία, να μπορέσει να κυβερνήσει αποτελεσματικότερα για το συμφέρον των πολιτών και όχι κάποιον ημετέρων όπως συμβαίνει σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ.
Εμείς αποτιμούμε το συνολικό έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως θετικό και με τις νέες δυνάμεις που συνεχώς προστίθενται με τη διεύρυνση, είμαστε πλέον σοφότεροι, ικανότεροι και θεωρούμε σίγουρο ότι στη νέα διακυβέρνησή μας που θα έρθει σύντομα, θα είμαστε και ουσιαστικά αποτελεσματικότεροι.

12. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει την ψαλίδα και να βγει μπροστά (σ.σ. κεντρικά και τοπικά);

Για πρώτη φόρα από το 1990, που δραστηριοποιήθηκαν οι μεγαλοκαναλάρχες και βαρόνοι του εθνικού τύπου, πολλοί από αυτούς και μεγαλοεργολάβοι και ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ τους ανάγκασε να καταβάλουν το ποσό περίπου των 200 εκ. ευρώ υπέρ του δημοσίου.
Είναι λογικό λοιπόν να έχουν στραφεί εναντίον του.

Σήμερα, έχουμε κατά την γνώμη μας μια εχθρική στάση των ΜΜΕ που ή φιμώνει τις απόψεις μας ή τις αλλοιώνει με σκοπό να παραπληροφορήσει τον κόσμο και να κρατήσει στην εξουσία μια κυβέρνηση που όχι μόνο χαρίζει αυτά που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν προς το κράτος αλλά και τους επιδοτεί σκανδαλωδώς. Ταυτόχρονα όμως ζητά από τον εργαζόμενό να ζει με 534 ευρώ τον μήνα.

Τα φαινόμενα τύπου Φουρθιώτη, υποδεικνύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που επικρατεί στην κυβέρνηση, ακόμα και στα πιο υψηλά κλιμάκια, έχοντας ακόμα και τη δύναμη να αποπέμπουν υπουργούς.

Είναι λυπηρό πρακτικές τύπου Ερντογάν, όπου το σύνολο της δημοκρατικής Ευρώπης αποστρέφεται, να τα βλέπουμε να εξελίσσονται και να αντιγράφονται στην χώρα μας. Επομένως, ο μόνος δρόμος που έχουμε για να αναχαιτίσουμε αυτή τη λαίλαπα καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων, είναι η διεύρυνση όλων των οργανώσεων και η άμεση επαφή με την κοινωνία.
Επαφή που θα αναδείξει την ιδεοληπτική και καταστροφική πορεία που έχει χαράξει η σημερινή καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι με κορμό τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου στο πλαίσιο και της απλής αναλογικής, πολύ σύντομα στις εθνικές εκλογές θα έχουμε μία κυβέρνηση η οποία θα ανορθώσει την κοινωνία και θα ξαναδώσει στον Έλληνα την αξιοπρέπεια, τη δύναμη και το κουράγιο, μέσα από το σύνολο και όχι τον ατομισμό, μέσα από τη συνεργασία των κοινωνικών ομάδων και όχι την αντιπαλότητα που φέρνει τον διχασμό.

Εμείς κυρία Γιαννούλη πιστεύουμε στη συνοχή της κοινωνίας και όχι στο «διαίρει και βασίλευε» .
Είναι ο μόνος τρόπος, για να βγούμε από τα μεγάλα Εθνικά και οικονομικά αδιέξοδα, αλλά και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις και να επιχειρήσουμε σημαντικές βελτιώσεις, στους πολύ σημαντικούς τομείς για εμάς, της υγείας, της παιδείας και της εργασίας.

Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να σας παραθέσουμε τις απόψεις μας, για όλα τα ζητήματα και να διευκρινίσουμε τυχόν ανακρίβειες που ατυχώς και ίσως εσκεμμένα μερικές φορές, παρουσιάζονται σε ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...