Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Κεραμέως η υπουργός-πλασιέ των κολεγίων.

Το βράδυ της Πέμπτης 17-12-2020 τελευταία στιγμή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, κατετέθη τροπολογία που αφορά στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των Κολεγίων.
Με την τροπολογία αυτή, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, οι πτυχιούχοι Κολεγίων θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφισ
η στη βουλή τροποποίηση του άρθρου 54 , παράγραφος 5 του Ν.4589/19 σύμφωνα με την οποία τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά για διορισμό και πρόσληψη εκπαιδευτικών όχι μόνο εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ (όπως ίσχυε έως τώρα), αλλά ακόμα και αν διαθέτουν μόνο απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, τα οποία με το νόμο 4635/19 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θεωρούνται τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών στη δημόσια εκπαίδευση.

H επόμενη μέρα της ψήφισης του άρθρου 50, που παρέχει τη δυνατότητα διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση των αποφοίτων κολεγίων φέρνει το αίσθημα αδικίας για τους νέους, που μόχθησαν προκειμένου να εισαχθούν στα δημόσια ΑΕΙ και ευφορία στους ιδιοκτήτες κολεγίων οι οποίοι φυσικά προσδοκούν σε σημαντική αύξηση των πελατών τους. Με απλά λόγια η ρύθμιση αυτή αποτελεί άμεσο πλήγμα για τα δημόσια πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τους αποφοίτους αλλά και για τούς εκπαιδευτικούς.
Προσθέστε και τις καταργήσεις των πανεπιστημιακών σχολ
ών τις μη προσλήψεις καθηγητών, τους 35000 υποψήφιους εκτός ΑΕΙ..., και θά έχετε μια καλή εικόνα του "θριάμβου" της Ν. Κεραμέως.

Να την ξαναψηφίσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...