Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Πόθεν αίσχος Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι γόνος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας. Και είναι σίγουρα από την πιο πλούσια πολιτική οικογένεια της χώρας. Αυτό, αν και προκαλεί ερωτήματα, δεν είναι κακό.
Αυτό που είναι κακό, είναι να επιχειρεί να κρύψει την περιουσιακή του κατάσταση για λόγους που ο ίδιος οφείλει να εξηγήσει.

Η επί πέντε συναπτά έτη ψευδής κατάθεση πόθεν έσχες, η απόκρυψη γαλλικής εταιρίας από το 2016 και, ακόμα χειρότερα, οι γελοίες δικαιολογίες που διαψεύδονται από τα επίσημα ντοκουμέντα του γαλλικού Δημοσίου, δεν μπορούν πλέον να μένουν χωρίς απαντήσεις.

Τα ερωτήματα δεν τα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ή η αντιπολίτευση. Σίγουρα δεν τα θέτουν τα κανάλια και η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, που αρκούνται ή να παίρνουν τις αποκαλύψεις στο μαξιλάρι τους ή ακόμα χειρότερα να επιχειρούν σαθρούς αντιπερισπασμούς. Ο κ. Μητσοτάκης καταθέτει ψευδές πόθεν έσχες, αλλά ο Πολάκης καπνίζει.

Τα ερωτήματα τα θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες, οι Έλληνες φορολογούμενοι που κινδυνεύουν με κυρώσεις για την οποιαδήποτε παρατυπία στα οικονομικά τους.
Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, η αποκάλυψη για παρανομία του Πρωθυπουργού σε σχέση με τα περιουσιακά του θα είχε πυροδοτήσει πολιτική θύελλα και τα Μέσα θα τον είχαν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Στο καθεστώς του κ. Μητσοτάκη όμως, εδώ και τρεις εβδομάδες, το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία κουκουλώματος, κατάθεσης ψευδών στοιχείων και στρεψοδικιών προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει για το σκάνδαλο του πόθεν έσχες τους.
Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν πως «κατά λάθος» μπήκε το όνομα του κ. Μητσοτάκη στις υπό αρχειοθέτηση υποθέσεις.

Γιατί διατηρούσαν, και στη συνέχεια απέκρυπταν από τις δηλώσεις τους, μια εξωχώρια εταιρεία, τη στιγμή που κάτι τέτοιο απαγορεύεται σε πολιτικά πρόσωπα και μέλη της οικογένειάς τους; Και γιατί την κρύβουν και δεν τη δηλώνουν;
Ο πρωθυπουργός προσωπικά βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που αφορά την προσωπική του, ηθική υπόσταση. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, το σκάνδαλο αυτό, παρασέρνει το κύρος του αξιώματός του και την κυβέρνησή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κανένα από τα μέλη της κυβέρνησης δεν έχει βγει να τον υποστηρίξει. Από την μια πλευρά τηλεφωνούν σε κανάλια να αποσιωπήσουν το θέμα, από την άλλη όμως είναι φανερό ότι αδυνατούν να πείσουν ακόμα και τους δικούς τους.

Ή μήπως δεν συμβαίνει καν αυτό; Μήπως οι δικοί τους άνθρωποι, μέσα στην κυβέρνηση και το κόμμα, ξέρουν πολύ καλά τι έχει γίνει; Μήπως, άραγε, μέσα στη Νέα Δημοκρατία υποπτεύονται ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είχε διαχρονικά περίεργες συνήθειες σε αυτά τα ζητήματα; Μήπως αρνούνται να υποστηρίξουν τον Πρωθυπουργό εκτιμώντας ότι θα τους παρασύρει και αυτούς στην κατάρρευση; Μήπως, κάποιοι εξ αρχής εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι, αργά ή γρήγορα, το πρωθυπουργικό ζεύγος θα έμπλεκε σε τέτοιες ιστορίες; Μήπως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ΝΔ κάτι παραπάνω έχουν ακούσει;

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν πείθεται από τις απαντήσεις τους. Έτσι παίζουν το παιχνίδι στην αποσιώπηση. Αλλά, η ομερτά λειτουργεί αντίστροφα και διαδίδει πιο γρήγορα τις αποκαλύψεις. Θα έπρεπε να το έχουν μάθει αυτό και στη ΝΔ και στα κανάλια. Ο πρώτος στόχος είναι να μην αναπαράγονται οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις. Ο δεύτερος στόχος είναι να μην τίθενται ερωτήματα. Ο τρίτος στόχος είναι να σταματήσει η έρευνα.

Γιατί όσο διατηρείται το ζήτημα, ο επόμενος στόχος θα είναι αυτός. Η προέκταση της έρευνας στις δραστηριότητες και στις τραπεζικές κινήσεις της εταιρείας. Στα πώς και τα γιατί. Στο τι κρύβει η γαλλική εταιρία που επιμένει να κρύβει ο κ. Μητσοτάκης. Στα πόθεν του αίσχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...