Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης μόνος - Διχάζει την κοινωνία

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει καλά πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνησή του. Γι’ αυτό και έχει καταφύγει στις κλασικές συνταγές της Δεξιάς για να παραμείνει στον αφρό. Επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό, καταστρέφει το μέλλον και τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και για να το καλύψει επενδύει, σε κάθε ευκαιρία, στο διχασμό.
Η πολιτική του, τους τελευταίους μήνες, αναμιγνύει σκληρή νεοφιλελεύθερη αντίδραση με ρουσφέτια και αποπληρωμή γραμματίων σε όσους τον στηρίζουν.

Έχει περάσει και ετοιμάζει να περάσει νομοσχέδια που διαπερνούν σχεδόν όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής: εργασιακά, υγεία, παιδεία και οικονομία. Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχουν «δωράκια» για τους ισχυρούς φίλους του που ανερυθρίαστα εξυπηρετεί, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αβαντάρει τους εργοδότες των μεγάλων εταιρειών, αβαντάρει τα κολέγια δίνοντάς τους «πελατεία» 25.000 μαθητών που κόβει από τα ΑΕΙ, αβαντάρει τις ιδιωτικές κλινικές, επιβαρύνοντας εργαζόμενους και το ίδιο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στήνει από τώρα ένα σκηνικό έντασης μέσα στην ελληνική κοινωνία. Από τις μεγάλες επιχειρήσεις και το κοινωνικό κράτος μέχρι τα πανεπιστήμια. Βλέπει ότι η φθορά του είναι ανεπίστρεπτη και διαβλέπει ότι από το φθινόπωρο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Το σκηνικό αυτό, το πασπαλίζει σχεδόν κάθε εβδομάδα, με «άρτο και θεάματα». Πρωταγωνιστεί ο ίδιος στα σόου που στήνει σαν να είναι η χώρα, ιδιοκτησία του.
Το έργο της έντασης σε συνδυασμό με το παιχνίδι στημένου lifestyle έχει ξαναπαιχτεί. Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, είναι οι ίδιοι που το οργάνωναν με τους σημερινούς, που τους έβγαλε από τη ναφθαλίνη. Οι ίδιες συνταγές. Μόνο που τώρα όλοι αυτοί είναι ξεπεσμένοι πλέον και ο κόσμος τους ξέρει.

Με αυτές τις μεθόδους ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβιώσει, αφήνοντας ευκαιρίες για τη χώρα να περνούν ανεκμετάλλευτες.
Η χώρα έχει χάσει το διεθνές κύρος της και έχει απολέσει τη δυναμική της στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Πλέον, είναι μια χώρα αφημένη στην τύχη της με αδιευκρίνιστες τις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών.
Είναι μια χώρα που την κυβερνά ένα κόμμα χρεοκοπημένο, το οποίο νομοθέτησε να βγαίνουν στο σφυρί οι πρώτες κατοικίες των φτωχών νοικοκυριών.
Είναι μια χώρα με μια κυβέρνηση που τα έκανε μπάχαλο με το εμβόλιο της AstraZeneca, προκαλώντας ανασφάλεια στους πολίτες και ενθαρρύνοντας, με την αποτυχία της, τους αντιεμβολιαστές.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον κ. Μητσοτάκη. Και ο ίδιος το ξέρει. Κι αυτό τον καθιστά περισσότερο επικίνδυνο πρωθυπουργό απ’ ότι πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...