Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

«Πετούν» στον δρόμο τους πυρόπληκτους στο Μάτι εν μέσω πανδημίας.

Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, πολλοί άνθρωποι έμειναν άστεγοι, με μερικούς εξ αυτών να φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα. (Πρόκειται για δωμάτια 20 τ.μ.. με έναν ενιαίο χώρο κι ένα μικρό μπάνιο).
Στις 24 Μαρτίου,
κι ενώ η χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο περιοριστικών μέτρων που έχουν ισοπεδώσει την οικονομία και την εργασία, οι πυρόπληκτοι έλαβαν από τον τον στρατό ένα μήνυμα-τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο τους καλούσαν να εγκαταλείψουν τα προσωρινά καταλύματά τους και να παραδώσουν τα κλειδιά μέχρι τέλος Απριλίου.
Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες δεν έχουν εναλλακτική και κάνουν
έκκληση για μια μικρή παράταση προκειμένου να μην ξεσπιτωθούν εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Να σημειωθεί ότι στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα φιλοξενούνται 15 οικογένειες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μεταφερθούν κάπου αλλού, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν δικαιούνται καν επίδομα ενοικίου. Οι κάτοικοι ζητούν μια μικρή παράταση προκειμένου να μπορέσουν να βρουν άλλο κατάλυμα ή να ολοκληρωθούν οι εργασίες των καμένων σπιτιών τους.

Το έγγραφο εστάλη στους πυρόπληκτους διαμέντοντες στα Μοτέλ ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, από τον διοικητή του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας Αγίου Ανδρέα, Γ. Καπερώνη.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι
η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τις οικογένειες που δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ενοικίου. Άλλωστε πλησιάζει το καλοκαίρι και τα χρειάζονται ελεύθερα για τους "νόμιμους ιδιοκτήτες".

Η επιστολή που τους «διώχνει»
«Σας γνωρίζουμε οτι παρήλθαν δύο και πλέον έτη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής.
Η Στρατιωτική Υπηρεσία εκτίμησε οτι η παρασχέθεισα υποστήριξη προς τους πληγέντες υπήρξε εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο μετά την καταστροφή. Σημειώνεται οτι το μέγεθος αυτής της προσφοράς υπερέβη κάθε άλλη παρόμοια δράση της Υπηρεσίας στο παρελθόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς.
Κατόπιν των παραπάνω, αποφασίστηκε οι διαμένοντες στα Μοτέλ του ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, όπως παραδώσουν τα διατιθέμενα σε αυτούς οικήματα, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου.
Ευχαριστούμε για την συνεργασία και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...