Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

"Λιγνάδης 2": Ο καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου.

Νέα υπόθεση Λιγνάδη φαίνεται να αγγίζει την κυβέρνηση και τη Λίνα Μενδώνη, καθώς ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) Νίκος Νικολάου, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έστειλε επιστολή προς τον Νίκο Νικολάου, καλώντας τον να απαντήσει εγγράφως εντός της ημέρας.
Σύμφωνα με το 2020mag.gr, ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας εμπλέκεται σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα σε μία τουλάχιστον περίπτωση ανήλικων κοριτσιών».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η καταγγελία προέρχεται από γυναίκα που το 1994-95 ήταν ανήλικη και φέρεται μέσω του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών να έχει φτάσει στην Εισαγγελία «εδώ και μέρες». Μετά την διαρροή των παραπάνω, ο εμπλεκόμενος φέρεται να είναι «στην πόρτα της εξόδου» από σίριαλ ιδιωτικού σταθμού.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης μετά τη δήλωση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, περί εφαρμογής της ίδιας πολιτικής αποσιώπησης και συγκάλυψης όπως στην υπόθεση Λιγνάδη, αναφέρει ότι αναμένει τις εξηγήσεις του Νίκου Νικολάου και επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων και του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...