Κορυφαίοι και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, όπως ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του τμήματος Χημικών Μηχανικών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής (ΑΠΘ), η Ναταλία Λινού Διευθύντρια του Κέντρου για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Harvard και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας καθηγητής αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Σορβόννης, θεωρούν το lockdown σαν την τελευταία επιλογή αντιμετώπισης της πανδημίας.
Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την επέλεξαν γιατί είναι η εύκολη εφαρμογή.
Η ιχνηλάτηση, η επιτήρηση και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θέλουν οργάνωση, θέληση και δουλειά. Το ίδιο και με τα εμβόλια. Οπως λένε και οι επιστήμονες, τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια γιατί απλά δυσκολεύουν τον ιό, αλλά για την αντιμετώπισή του προηγούνται όλα τα παραπάνω συν τα φάρμακα.
Οπως λέει ο καθηγητής της Σορβόννης, στην Ελλάδα δεν έχουν εμπλακεί οι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να κάνουν νωρίς γρήγορη διάγνωση, να παρακολουθεί τους ασθενείς, να τους διαχωρίζει, να χορηγούν τα κατάλληλα φάρμακα και έτσι τελικα γίνεται συμφόρηση στα νοσοκομεία και μετά δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ. Στην Γαλλία, σύμφωνα με τον Reuters και στην Ιταλία, σύμφωνα με το γαλλικό lci.fr συμφωνούν πως το γενικό lockdown δεν ήταν απαραίτητο αλλά στην Ελλάδα, όπου έχουν αποτύχει σε όλα, οικονομία, νοσοκομεία, εμβολιασμούς, φάρμακα, ο ανέμελος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μπασκεμπολίστας Υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που κάθε μήνα αλλάζει άποψη, ξέρουν καλύτερα.
Ελλάδα…Σενάρια για παράταση του σκληρού lockdown πριν καλά καλά… ξεκινήσει!
Το σκληρό lockdown στην Αττική με σχολεία και καταστήματα να βάζουν λουκέτο ακόμα μια φορά, με τα περισσότερα καταστήματα να μην έχουν ανοίξει καν από τον Νοέμβριο, με SMS και πρόστιμα και την εστίαση να συμπληρώνει έξι μήνες με κατεβασμένα τα ρολά. Στο τελευταίο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα νέα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν μόλις παρατηρήθηκε ότι το αποδυναμωμένο ΕΣΥ παρουσιάζει ξανά εικόνες συμφόρησης. Μια φράση του όμως στάθηκε αρκετή για να δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας στους πολίτες. «Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού» είπε και προειδοποίησε ότι έρχονται και… χειρότερα.
Και δεν υπάρχει τέλος.
Από την πλευρά τους, λοιμωξιολόγοι και καθηγητές από την Επιτροπή των Ειδικών ήδη κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παράταση των αυστηρών μέτρων στην Αττική. Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι τα αποτελέσματα του lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει παράταση των μέτρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου