Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Η Αστυνομοκρατία γιά την εφαρμογή του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια ξεκίνησε. Έφοδος των ΜΑΤ και προσαγωγές φοιτητών στο ΑΠΘ

Μόλις μία εβδομάδα μετά τη ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, τα πανεπιστήμια όπως τα οραματίζεται η ΝΔ αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά.
Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα εντός του ΑΠΘ κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε προσαγωγές φοιτητών και φοιτητριών που διαμαρτύρονταν.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αντιδρούν στις διατάξεις του νόμου 4777/21 που αφορούν την ίδρυση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, το όριο φοίτησης, τον ορισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων και το νέο τρόπο υπολογισμού βάσεων εισαγωγής. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζουν νέες συνελεύσεις και την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου νέα συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδας σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έχουν δημοσιεύσει. Οι φοιτητές ζητούν επίσης να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ:https://www.candiadoc.gr/2021/02/22/mat-stin-prytaneia-apth-syllipseis-f/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...