Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η απαγόρευση που δεν είναι απαγόρευση αλλά "χαλάρωση" μέτρων (???)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, έχει επιδοθεί σε μια διαρκή προσπάθεια υπονόμευσης θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών. Mε πρόσχημα τη λήψη μέτρων προστασίας από τη πανδημία, χωρίς νομικό έρεισμα και με μια απλή αστυνομική διάταξη, αναστέλλει για τρίτη φορά την ισχύ του άρθρου 11 του Συντάγματος, απαγορεύοντας αυτή τη φορά, τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η συγκεκριμένη απόφαση καταδεικνύει συνολικά την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την πανδημία του Covid 19 ως πρόσχημα για την καταστολή και των έλεγχο των αντιδράσεων στην πολιτική της. Και φυσικά να εμποδίσει τις αντιδράσεις και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί για αύριο Πέμπτη, εναντίον του νομοσχεδίου της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως που μεταξύ άλλων προβλέπει και την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Τι απαντά τώρα η κυβέρνηση σε όλον αυτό τον ορυμαγδό των αντιδράσεων που προκάλεσε η τελευταία απαγόρευση;
Ανακοίνωσαν ότι η απαγόρευση δεν είναι απαγόρευση αλλά χαλάρωση μέτρων. Πολύ απλά η απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 9 άτομα άλλαξε σε απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 100 άτομα. Δεν πρόκειται δηλαδή για νέα απαγόρευση, αλλά αντίθετα για «χαλάρωση» προηγούμενης απαγόρευσης που ήταν σε ισχύ.
Το καταλάβαμε όλοι;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...