Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Έρχεται ο "Λέανδρος" με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην Αττική.

Ιδιαίτερα ισχυρό αναμένεται να είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια. Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1.
Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων μίλησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ σημείωσε πως τα προγνωστικά μοντέλα ακόμα δεν έχουν καταλήξει ως προς τα ακριβή χαρακτηριστικά και την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού. Τέλος τόνισε πως η εικόνα θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...