Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Αστυνομική «ενίσχυση της ακαδημαϊκής ελευθερίας» με χημικά!

Σήμερα η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών ενάντια σε φοιτητική κινητοποίηση που είχε όλα τα μέτρα προστασίας. Σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλονται οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους φοιτητές για να… αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Η επίθεση έγινε μια μέρα μετά την παρουσίαση της πανεπιστημιακής αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη, της Κεραμέως και φυσικά του Μητσοτάκη (την ονομάζουν «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος»).
Θα πρόκειται για κανονικούς αστυνομικούς οι οποίοι θα έχουν ειδική εκπαίδευση από την ίδια την ΕΛΑΣ και θα υπάγονται σε αυτήν. Προβλέπεται να προσληφθούν 1000 τέτοιοι «προστάτες» των πανεπιστημίων (για γιατρούς και νοσηλευτές… δεν φτάνουν και όσον αφορά τις συγκοινωνίες, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι δεν μπορούν να «γεννήσουν» λεωφορεία).

Σήμερα η αστυνομία του Χρυσοχοϊδη έκανε μία «πρόβα» εκτός πανεπιστημίων, για τη δράση της εντός των ιδρυμάτων (Σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο) .
Δείτε παρακάτω τις αρμοδιότητες και τους σκοπούς ίδρυσης της «Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος», όπως παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Παιδείας. και θα αντιληφθείτε πόσο εύκολα μπορεί να βαφτιστεί μια φοιτητική κινητοποίηση λόγος για αστυνομική επέμβαση.




Αυτά τα πανεπιστήμια σχεδιάζουν οι «άριστοι».
Είναι δυνατόν να περάσουν αυτά τα μέτρα στην πράξη και μάλιστα στο όνομα της «ενίσχυσης της ακαδημαϊκής ελευθερίας»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...