Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

«Χαστούκι» από την Οξφόρδη στην κυβέρνηση ΝΔ – «Δεν υπάρχει αστυνομία στο πανεπιστήμιό μας»

Σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς αυτό χρησιμοποιείται από διάφορους μιντιακούς κύκλους προκείμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία ως εναρμόνιση με τις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».
Συγκεκριμένα η ένωση διδασκόντων του πανεπιστημίου θεωρώντας πως η ελληνική κυβέρνηση το δυσφημεί διεθνώς με την επικοινωνιακή πολιτική της, ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει πανεπιστημιακή αστυνομία και στη συνέχεια εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση της κυβέρνησης και την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους, φοιτητές και όλους τους πολίτες που αντιδρούν στο αυταρχικό αυτό μέτρο.

Η Oxford UCU σημειώνει πως το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη και ότι η ασφάλεια στους χώρους του πανεπιστημίου παρέχεται από προσωπικό του ίδιου του πανεπιστημίου.

Η Oxford UCU θεωρεί πως η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να συσταθεί μια ειδική αστυνομική δύναμη για τα ελληνικά πανεπιστήμια, προφανώς χωρίς ευρεία διαβούλευση ή επαρκή εξέταση εναλλακτικών, είναι ανησυχητική και δεν ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές.

Η Oxford UCU σημειώνει την αλληλεγγύη της στους Έλληνες συναδέλφους, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται σε μια τέτοια ειδική πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη, που είναι απίθανο πως θα ανταποκριθεί στα πιο άμεσα προβλήματα των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως είναι η χρόνια υποχρηματοδότηση (ανάμεσά τους και στην παροχή ασφάλειας) και οι περικοπές προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...