Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Δώρα και χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στους καναλάρχες.

Οργισμένες αντιδράσεις από τις επαγγελματικές ενώσεις του δημοσιογραφικού κόσμου προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει νέα δώρα στους διαπλεκόμενους καναλάρχες και στο καρτέλ της τηλεοπτικής ενημέρωσης, με το οποίο απευθείας συνδιαλέγεται.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών της Ελλάδας ζητούν την άμεση απόσυρση των αντεργατικών και αντιδημοσιογραφικών ρυθμίσεων νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση από τον αρμόδιο Υπουργό Στέλιο Πέτσα, εν μέσω πανδημίας και με διαδικασίες εξπρές. «Ουσιαστικά οδηγεί την Ενημέρωση στη διασωλήνωση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αιτία πολέμου αποτελεί μια διάταξη (άρθρο 41) στο νομοσχέδιο, η οποία απελευθερώνει τους καναλάρχες, όπως καταγγέλλεται, από τον νομικό «βραχνά» της υποχρέωσης να απασχολούν συγκεκριμένο αριθμό εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας και δικαιώματα, θεσμοθετώντας ταυτόχρονα τη συνέχιση της κυβερνητικής επιχορήγησης των επιχειρήσεων αυτών πανελλήνιας εμβέλειας (τηλεοπτικοί σταθμοί, Digea κ.λπ.) με εκατομμύρια ευρώ από την άγρια φορολόγηση εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και ανέργων της κοινωνίας των «μη αρίστων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...