Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αυτό κι αν είναι είδηση: Θα επιμορφωθούν οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι σε θέματα διαφθοράς!!!

Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μας πείσουν πως σήμερα στη χώρα διεξάγεται ένας μεγάλος «πόλεμος» κατά της διαφθοράς! Σε αυτόν τον υποτιθέμενο πόλεμο συμμετέχουν σχεδόν οι πάντες που εκφράζουν, εκπροσωπούν, υπηρετούν τα βάθρα της εξουσίας και μάλιστα με μπροστάρηδες τους κατ' εξοχήν διεφθαρμένους. Μέτωπα πολλά και παντού, μάχες επί μαχών, διακηρύξεις, αποκαλύψεις, καταγγελίες, επιτροπές, έρευνες, δίκες, μέτρα και νομοσχέδια, κυριολεκτικά γίνεται ένας χαμός! Με τελευταίο, άκουσον άκουσον, την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου που θα αφορά την επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων για θέματα διαφθοράς. Δηλ. οι κατ' εξοχην διεφθαρμένοι θα επιμορφωθούν επίσημα για θέματα διαφθοράς!!!

Μάλιστα το Πρωτόκολλο που ήδη υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), 'Αγγελο Μπίνη και τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Διονύση Κυριακόπουλο και προβλέπει την υλοποίηση δράσεων επιμόρφωσης, κατάρτισης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης επί των θεματικών αρμοδιότητας της ΕΑΔ, όπως η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η λογοδοσία στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων και δημοσίων οργανισμών, καθώς και η καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Εεεε ...καλό ...εεε!!!
Ωραία λόγια και μεγάλα... αν λάβει κανείς υπ'οψιν και ποιοί τα λένε.
Γιατί αν δούμε αυτή την παράμετρο και πιστέψουμε τις Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες έρευνες για την διαφθορά, τότε θα πρέπει να πιστέψουμε
ότι οι πρωταθλητές αυτής της χώρας στην διαφθορά, αποφάσισαν ξαφνικά να αγιάσουν και να την εξαφανίσουν (εδω γελάτε όσο θέλετε)!
Άσε που θα πρέπει να καταστήσουν
κομματάκι σαφέστερη την φράση που αναφέρεται στα περί λογοδοσίας στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων και δημοσίων οργανισμών. Όπως επίσης να μας εξηγήσουν και ποιοί θα είναι οι μηχανισμοί που θα ασκούν τους απαιτούμενους ελέγχους, αν υπάρχουν ή αν θα δημιουργηθούν νέοι...

Α...!! Και για να μην το ξεχάσω πάρτε και τα αποτελέσματα μιας εκ των ερευνών που υπάρχουν σχετικά με την διαφθορά του Δημόσιου τομέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με τα πολιτικά κόμματα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.
Και μην διανοηθεί κανείς να ρωτήσει σε ποιά κόμματα αναφέρονται ...νταξ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...