Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ψιλό γαζί Μητσοτάκη σε δανειολήπτες και χαμηλοσυνταξιούχους.

Στην αρχή, ο κ. Μητσοτάκης έδειχνε ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά οι δικοί του συνεργάτες, βουλευτές και φιλικά ΜΜΕ γνώριζαν περίπου πού αρχίζει το ψέμα και πού τελειώνει η αλήθεια. Αυτά, όμως, πριν γίνει πρωθυπουργός. Άντε και λίγο καιρό στην αρχή, μετά τις τελευταίες εκλογές. Τώρα, όλα έχουν αρχίσει να μοιάζουν διαφορετικά.

Δύο καλά παραδείγματα μας έδωσε η εβδομάδα που πέρασε.
Στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδινε μια μεγάλη μάχη: την προστασία της πρώτης κατοικίας. Έχοντας απέναντι, σχεδόν, το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και τα ελληνικά media, κέρδισε μια ευρεία προστασία, η οποία για πρώτη φορά περιελάμβανε και επιχειρηματικά δάνεια.


Η ΝΔ αναγκάστηκε να υπερψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή κι ο Τύπος κατέγραφε την παρέμβαση του τότε αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ και εισηγητή, Χρήστου Δήμα, ως εξής: “Ο εισηγητής της ΝΔ, Σταύρος Δήμας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε 4 χρόνια να φέρει τη ρύθμιση, ζήτησε σαφή δέσμευση ότι πρόκειται για την τελική ρύθμιση και διευκρίνισε ότι «το κόμμα του θα την υπερψηφίσει, επειδή σε κανένα πολίτη δεν μπορεί να του στερηθεί η δυνατότητα να ρυθμίσει τις οφειλές του»”.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν πως, αυτά που περιέγραφε ο κ. Δήμας, δεν ήταν η αυθεντική άποψη της ΝΔ. Απλά έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία. Και φάνηκε ότι κάποιους από τους ενδιαφερόμενους τους έπειθαν.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το πλαίσιο αυτό κατέρρευσε. Οι πλειστηριασμοί πλέον βρίσκονται προ των πυλών. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδειξε να δίνει κάποια μάχη, αλλά, αντίθετα, αποδείχθηκε πως αποτελεί εδραιωμένη άποψη ότι η στήριξη των τραπεζών περνάει μέσα από τους πλειστηριασμούς.

Από εκεί και πέρα, στις αρχές του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει την καταβολή αναλογικής 13ης σύνταξης. Οι αντιδράσεις από το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, είναι τεράστιες. Λίγους μήνες μετά, η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, την καταργεί, παρ’ ότι είχε δεσμευτεί για το αντίθετο. Δεν άνοιξε ρουθούνι. Ίσως μόνο οι παραπλανημένοι συνταξιούχοι δεν το περίμεναν.

Προχθές, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, και μετά την απόφαση του ΣτΕ, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, αφήνοντας πονηρά να εννοηθεί ότι θα καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών.
Οι βουλευτές της ΝΔ σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό.
Η πρώτη αντίδραση των κυβερνητικών Μέσων, ήταν η αποθέωση.
Όμως σε λίγα λεπτά, όλοι αυτοί, διαπίστωσαν ότι είχαν εκτεθεί. Ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχοι έμειναν εκτός των αναδρομικών, ενώ ακόμα και όσοι τα λάβουν, θα τα δουν κουρεμένα κατά τουλάχιστον 60%. Σε μια σπάνια κρίση ευθυκρισίας, η παγωμάρα καταγράφηκε με ποικίλους τρόπους. Η πραγματικότητα από τη φύση της είναι αμείλικτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, δούλεψε ψιλό γαζί, ξανά, δυστυχείς δανειολήπτες και χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτή τη φορά όμως, έφτασε στο σημείο να στήσει σόου στη Βουλή και να δουλέψει και τους ίδιους του τους βουλευτές.
Αμήχανοι οι συνοδοιπόροι του, βλέπουν ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ επικίνδυνα. Τα ψέματά του διογκώνονται σε τέτοιο ρυθμό, που παρασύρει και τους ίδιους. Και μια αίσθηση βαριάς αμηχανίας σκεπάζει την πάντα ετοιμοπόλεμη “λίστα Πέτσα”.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεφύγει. Φαίνεται ότι πλέον μόνο στον εαυτό του δε λέει ψέματα.
Και αυτό, πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν έχει πιστέψει και ο
ίδιος ότι είναι Μωυσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...