Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Καταρρέει ο ΕΟΠΠΥ. Έμειναν απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί. ΠΟΛΑΚΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ που πλήρωνε 4 μέρες πριν κλείσει ο μήνας

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ο ΕΟΠΠΥ δεν πλήρωσε τους φαρμακοποιούς για την εκτέλεση των συνταγών. Μάλιστα όσοι είχαν κόψει επιταγές για να πληρώσουν φαρμακευτικές, εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους με ακάλυπτες επιταγές και πρέπει να βρουν χρήματα να τις καλύψουν.
Όπως σημειώνει η φαρμακοποιός Γεωργιά Κάρλη με ανάρτησή της στο facebook τα δεδουλευμένα από τον ΕΟΠΥΥ επι υπουργείας Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, πιστώνονταν στους λογαριασμούς των Φαρμακοποιών 3 με 4 ημέρες πριν το τέλος του μήνα που γινόταν η εκκαθάριση. Φαίνεται λοιπόν ότι δυστυχώς επιστρέψαμε σε εποχές, όπου ο ΕΟΠΥΥ αλλά και άλλα Ταμεία αθετούσαν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους φαρμακοποιούς καθυστερώντας για μήνες τις καταβολές των χρημάτων που έπρεπε να καλυφθούν.

Για όσους δεν γνωρίζουν οι καθυστερήσεις ήταν τέτοιες που για παράδειγμα το 2012 έβγαιναν ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, και του αναπληρωτή υπουργού, Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι αφού «εκτιμούσαν τα εσόδα και τις εισπράξεις του ΕΟΠΥΥ» από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό έβγαζαν «χρονοδιάγραμματα» για το πότε και εάν θα πληρωθούν εγκαίρως.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Φαρμακοποιού Georgia A Karli
Πρωτοφανές. Ο ΕΟΠΥΥ σήμερα, τελευταία μέρα του Ιουνίου, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ τις συνταγές των ασφαλισμένων του για τον μήνα Απρίλιο, όπως θα έπρεπε να κάνει σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Αυτό σημαίνει οτι οι φαρμακοποιοί σήμερα δεν μπόρεσαν
  • 1) Να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους,
  • 2) Να πληρώσουν τις εισφορές τις δικές τους και του προσωπικού τους.
  • 3) Να πληρώσουν τους μισθούς του προσωπικού τους,
  • 4) Να πληρώσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες
  • 5) Δόσεις δανείων
  • 6) Οτιδήποτε απαιτείται να εξοφληθεί από αυτό το εισόδημα τους, σύμφωνα με τις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες.
Οι φαρμακοποιοί ΔΕΝ είναι ένας πλούσιος κλάδος αλλά στην πλειοψηφία τους μικρά και μικρομεσαία φαρμακεία της γειτονιάς, του απομακρυσμένου χωριού, του απομονωμένου νησιού.
Ήταν επιστήμονες της 1ης γραμμής και εργάστηκαν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας COVID-19.
Οι φαρμακοποιοί σήμερα θυμήθηκαν την μαύρη εποχή Λυκουρέντζου- Σαλμά και ΙΣΩΣ εκτίμησαν την απόλυτη συνέπεια των πληρωμών τους κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με υπουργούς τους Ξανθό- Πολάκη.
Έως τώρα δεν τους έχει δοθεί καμία εξήγηση από τους αρμόδιους φορείς.
Η δικαιολογία πως ευθύνεται υπάλληλος του Υπ. Υγείας, είναι τουλάχιστον αστεία. #κανονικοτητα #κυβέρνηση_τσίρκο. (Διευκρίνηση επειδή μου ζητήθηκε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...