Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ισχυρή φωτιά στο Μαρτινο στη Φθιώτιδα στα όρια με τη Βοιωτία.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με τη Βοιωτία.
Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση, ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή, πήρε γρήγορα διαστάσεις και εξαπλώθηκε. Το μέτωπο βρίσκεται κοντά στο χωριό Μαρτίνο, χωρίς να απειλείται άμεσα, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι φλόγες έφτασαν κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Μαρτίνου. Τα οχήματα με κατεύθυνση τη Λαμία εκτρέπονται από τον κόμβο του Κάστρου και όσα πηγαίνουν προς Αθήνα από τον κόμβο του Μαρτίνου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν, σε μία προσπάθεια η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι. Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν συνολικά 64 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ταυτόχρονα, συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...