Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Κατατέθηκε η τροπολογία για μειωμένη εργασία και μειωμένους μισθούς. Έρχονται δύσκολες μέρες για χιλιάδες εργαζόμενους.

Από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου θα είναι ενεργός ο μηχανισμός «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και η μείωση του ωραρίου απασχόλησης κατά 50% θα γίνεται ανά εβδομάδα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα πάρει παράταση αν προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη ή κριθεί απαραίτητο. Το θέμα ήταν να γίνει η αρχή.
Ο μηχανισμός αφορά μόνο όσους εργάζονται με σύμβαση πλήρους απασχόλησης κατά την χρονική στιγμή που η τροπολογία θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση του μηχανισμού για έναν ή περισσότερους μήνες για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους.
Η αναπλήρωση του 60% υπολογίζεται στον καθαρό μισθό. Επίσης σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται πως «καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020, υπολογιζόμενα επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, που ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων».
Από 15 Ιουνίου καταργείται η διάταξη του Μαρτίου για το προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή η εκ περιτροπής που προέβλεπε εργασία κατ ελάχιστον 2 εβδομάδες το μήνα, καθώς αντικαθίσταται από την «Συν – Εργασία».

Αναλυτικά η τροπολογία προβλέπει εδω: https://olympia.gr/2020/05/29/meiwmenh-ergasia-meiwsh-misthwn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...