Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

"Ερώτηση στη Βουλή για το δρόμο Ιτέας - Διστόμου και για τον κόμβο της Δεσφίνας από Βελόπουλο"

Θέμα δημιουργίας κόμβου στη δυτική είσοδο-έξοδο της Δεσφίνας θέτει και ο επικεφαλής της “Ελληνικής Λύσης”
Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, Τ. Θεοδωρικάκο και Κ. Καραμανλή αντίστοιχα, αναφορικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας του δρόμου Ιτέα-Δίστομο υπέβαλε ο επικεφαλής της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος.


Στην ερώτηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά τη συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο κατόπιν πρωτοβουλίας του Δρόσου Παρασκευά, ο επικεφαλής της “Ελληνικής Λύσης” επισημαίνει πως έχει γίνει δέκτης παραπόνων από κατοίκους και ταξιδιώτες σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται καθημερινά την Ε.Ο. Ιτέας – Διστόμου, κυρίως στο τμήμα Ιτέας – Δεσφίνας λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Επιπλέον, ο Κ. Βελόπουλος τους αρμόδιους υπουργούς αν έχουν πρόθεση να προβούν σε κατασκευή κόμβου στη δυτική είσοδο-έξοδο της Δεσφίνας από και προς Δίστομο.

Η ερώτηση αναλυτικά :
Κύριoι, κύριοι Υπουργοί,
Γίναμε αποδέκτες παραπόνων από κατοίκους και ταξιδιώτες σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται καθημερινά την Ε.Ο. Ιτέας – Διστόμου, κυρίως στο τμήμα Ιτέας – Δεσφίνας λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος και όπως ενημερώνει και η Τροχαία, συχνά είναι και τα τροχαία ατυχήματα, από τα οποία προκαλούνται μικρές ή μεγαλύτερες υλικές ζημιές, και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς της παραλιακής Φωκίδας και των όμορων νομών και διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, αποτελεί δε μία από τις κύριες αρτηρίες σύνδεσης της περιοχής με την Αθήνα. Η άθλια κατάσταση του οδοστρώματος οφείλεται, μετά και τις κακές χειμερινές καιρικές συνθήκες και στην καθημερινή διέλευση βαρέων οχημάτων τα οποία επιβαρύνουν και φθείρουν ανεπανόρθωτα το οδόστρωμα.
 

Ένα επείγον επίσης πρόβλημα είναι ότι προκειμένου να εισέλθουν τα οχήματα στην Δεσφίνα ερχόμενα από Αθήνα σχεδόν διαπράττουν τροχονομική παράβαση, διασχίζοντας καθέτως τον δρόμο και εισερχόμενα στο αντίθετο ρεύμα, (ιδιαίτερα η πρώτη είσοδος είναι επικίνδυνη και συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα), επιβάλλεται η δημιουργία κόμβου στην είσοδο της Δεσφίνας από Δίστομο, προκειμένου να μην κινδυνεύουν κάτοικοι και διερχόμενοι.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • 1. Προτίθεσθε να μεριμνήσετε κατάλληλα, ούτως ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στον ως άνω οδικό κόμβο και πότε;
  • 2. Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για τη δημιουργία κόμβου στην είσοδο της Δεσφίνας από Δίστομο, άμεσα, προκειμένου να μην κινδυνεύουν κάτοικοι και διερχόμενοι;
Fokidanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...