Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Βουτιά στην ...κανονικότητα

Παρακολουθώντας εντατικά την καθημερινή ειδησεογραφία, πότε με θετικά και πότε με αρνητικά συναισθήματα, συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Αποτέλεσμα, μετά από κάποιο διάστημα το γέλιο και η απάθεια αντικαθιστούν τον θυμό που ένιωθες στην αρχή και χωρίς καν να το επιδιώξεις, αρχίζεις και αποστασιοποιείσαι.  Σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή του γνωστού αδέσποτου πλοίου που από μόνο του μετέφερε ναρκωτικά, δεν μας κάνουν πλέον εντύπωση και τις θεωρούμε σχεδόν "φυσιολογικές".
Το τελευταίο διάστημα όμως κάτι φαίνεται ότι άλλαξε. Αλλαγή στο κοινωνικό γίγνεσθαι που δημιουργεί ένα νέο συναίσθημα που δεν είχα νιώσει έως τώρα και αυτό είναι ο φόβος.
Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικούς τίτλους εφημερίδων.
Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ
που θα παρέμενε κλειστή ως τις 17/11 με απόφαση της συγκλήτου. Φοιτητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο Πανεπιστήμιο, πολλοί έχουν χτυπηθεί, υπάρχουν καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν στους τραυματίες να πάνε στο νοσοκομείο.
Καταγγελία για εισβολή της αστυνομίας σε κλάμπ στο Γκάζι για έλεγχο για ναρκωτικά, τρομοκρατία και 300 άνθρωποι πεσμένοι στα γόνατα στο πάτωμα με εντολή των αστυνομικών. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι θαμώνες δεν γνώριζαν τι συμβαίνει, αν ζουν μία τρομοκρατική επίθεση τύπου Μπατακλάν, ήταν ακινητοποιημένοι με το φόβο ότι αν έκαναν το οτιδήποτε μπορεί να τους σκότωναν. Οι 10 συλληφθέντες στήθηκαν στον τοίχο σαν να περίμεναν την εκτέλεσή τους.
Βασανιστήρια από τα ΜΑΤ προς τον Λάμπρο Γούλα, που συνελήφθη ως στέλεχος του Ρουβίκωνα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο οποίος εισαγγελέας είδε τον άνθρωπο με εμφανή τραύματα και δεν ασχολήθηκε καν, παρά μόνο συγκάλυψε το γεγονός.

Μέσα σε όλα αυτά η ρητορική μίσους όλο και δυναμώνει με τα μπάρμπεκιου στα Διαβατά, εκεί όπου το soundtrack των επί Τσίπρα διαδηλώσεων «Μακεδονία ξακουστή» έγινε ζεϊμπέκικο για να χορέψουν. (Για τη σύνδεση του συγκεκριμένου χορού με την προσφυγιά δε θα μιλήσω, δε χρειάζεται).

Μεταξύ των τραγικών τύπων και η γνωστή τραγική φιγούρα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που απλά ένιωσε μια λιγούρα και πήγε να τσιμπήσει κάτι.
Ευτυχώς, από ό,τι διάβασα, επανέρχεται στον ποινικό κώδικα η τιμωρία για την βλασφημία και την καθύβριση των θρησκευμάτων που οι άλλοι, οι άπιστοι, είχαν καταργήσει και πάλι καλά γιατί έτσι λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε τον ελληνισμό.
Δεν τα λέω εγώ, ο Υπουργός τα λέει: «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο».

Τώρα λοιπόν στις πορείες των επόμενων ημερών αν ακούσετε κανέναν αστυνομικό να βρίζει τα θεία, σας παρακαλώ, να τον εγκαλέσετε στην τάξη και αν δεν σταματήσει να του κάνετε μήνυση.
Το ξύλο δυστυχώς θα πρέπει να το υπομείνετε, δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη η τιμωρία του. Άλλωστε ως γνωστόν ...
η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας (...) και το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας»
Βλέπετε, όλα είναι θέμα επιλογών και οι Έλληνες έχουν κάνει τις δικές τους στις τελευταίες εκλογές. Που σημαίνει ότι τελικά θα πάρουν αυτό που ζήτησαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...