Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

2022: "Λιγνίτης" θα λέτε, και θα κλαίτε! Πώς το ΕΣΕΚ της ΝΔ θ' ακριβύνει κι άλλο το ρεύμα ...

Είναι γνωστό στους περισσότερους πως, μιλώντας προ διμήνου στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, ο Μητσοτάκης αναπάντεχα είχε ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028, 10 χρόνια νωρίτερα απ' την ημερομηνία που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Γερμανία. Φυσικά, ως γνήσιος εκπρόσωπος του σάπιου πολιτικού συστήματος που κατάφερε να χρεοκοπήσει τη χώρα σε καιρό ειρήνης, προεκλογικά δεν είχε ψελλίσει το παραμικρό σχετικά με πρόωρο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.

Η πολιτική που προωθεί η ΝΔ αποτελεί πιστή συνέχεια της πολιτικής που είχε ανακοινώσει το 2010 ο Μανιάτης στη Βουλή (βλ. Πρακτικά Συνεδρίαση Η’ - 14 Οκτωβρίου 2010, σελ 307): "βαδίζουμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε, σε μια άλλη κατεύθυνση: Πλήρης αντικατάσταση των περισσότερων μονάδων της ΔΕΗ που καίνε λιγνίτη με μονάδες ίδιας, ή ανάλογης δυναμικότητας που θα καίνε πια το πολύ πιο ευγενές καύσιμο, το φυσικό αέριο".

Είναι συνειδητή επιλογή των πολιτικών να σβήσουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη για να καίνε ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ αέριο, μην ακούτε τα παραμύθια περί "ΑΠΕ" ή "σωτηρίας του πλανήτη". Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είδαμε το Μητσοτάκη να θεμελιώνει τη νέα μονάδα αερίου του Ομίλου Μυτιληναίου, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο το νέο ΕΣΕΚ που ετοιμάζει η ΝΔ προβλέπει κι άλλες μονάδες αερίου, λες και δεν μας φτάνουν αυτές που ήδη έχουμε, λες και είμαστε το ...Κατάρ σε αποθέματα αερίου, λες και δεν πληρώνουμε ακριβότερα απ' την υπόλοιπη Ευρώπη το αέριο που εισάγουμε, λες κι έχουμε ως χώρα το περιθώριο να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, λες και μας περισσεύουν λεφτά για αχρείαστες εισαγωγές, λες και θα γίνει ποτέ ανταγωνιστική η οικονομία όταν ο ηλεκτρισμός γίνεται κάθε μέρα κι ακριβότερος.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο https://greeklignite.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...