Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Υποβαθμίζονται οι ελληνικές Τράπεζες λόγω Thomas Cook, αλλά ο Θεοχάρης, παραμένει στη θέση του!

Τα απόνερα του λουκέτου του τουριστικού Thomas Cook έφτασαν μέχρι τις Ελληνικές Τράπεζες, Όπως δυστυχώς αποκάλυψε το Ολυμπία, που υποβαθμίστηκαν από τον οίκο Moody’s. Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με την ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς, η οποία ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το άνοιγμα που έχει απέναντι στον χρεοκοπημένο κολοσσό της αρπαχτής.Φυσικά, ο κύριος Θεοχάρης παραμείνει στη θέση του, παρά την τεράστια πολιτική ευθύνη που έχει για το σκάνδαλο.
O αμερικανικός Οίκος Moody’s έδωσε αρνητική αξιολόγηση (Credit negative) για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα αφού η έκθεσή τους σε δάνεια στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης ανέρχεται στο 10,8% του χαρτοφυλακίου τους.
Υπό αυτή την έννοια η Moody’s θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές μετά το κανόνι της Thomas Cook δύσκολα θα εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
Το θέμα προφανώς και αγγίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφού μέχρι χθες ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας δεν είχε ξεκαθαρίσει αν γι’ αυτές τις επιχειρήσεις θα υπάρξει απαλλαγή για κάποιο διάστημα από τον ΦΠΑ ή από τις κατασχέσεις τις εφορίας προκειμένου να ενισχυθούν. Πληροφορίες από το Ντοκουμέντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...