Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η «χωροταξία» της απάτης

Το 2010, τα παρακάτω φρούτα ασχολήθηκαν με την χωροταξία των ΑΠΕ. Οι ΑΠΕ δηλώνουν ότι είναι "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας". Από αυτή την αυτό-ονομασία ξεκινάει η εξαπάτηση του κοινού. Για τα άτομα, απλά ψάξτε στις μηχανές αναζήτησης. Το λόμπυ των ΑΠΕτεώνων με λίγους πρόθυμους τρίτους για ξεκάρφωμα.

9 χρόνια αργότερα, η Ελλάδα έχει γεμίσει ΑΠΕ.
Μην απορείτε, η "ομάδα εργασίας" είναι περίπου όλοι υπάλληλοι του αιολικού λόμπυ.
Το αιολικό λόμπυ είναι οι 2-3 κατασκευαστές αιολικών (ENERCON, Vestas, Siemens), τα 3-4 "Ευρωπαϊκά" ολιγοπώλια ηλεκτροδότησης (EDF-Edison, το Γαλλικό κρατικό πυρηνικό μονοπώλιο, η Gaz de France ή Engie, η Ιταλική ΔΕΗ (ENEL) και η Ισπανική ΔΕΗ (Iberdrola). Εκπρόσωποι αυτών των επιφανών Φράγκων είναι οι χωματουργοί μας και ο εθνικός μας μεσάζων.
Το κίνητρο των κατασκευαστών αιολικών είναι προφανές: Να πουλάνε τεχνολογία του 1960 σε τιμές 2019, όπου βρουν ηλίθιους που έχαψαν το παραμύθι ότι τα αιολικά έχουν σχέση με ενέργεια και δέχονται να τα επιδοτούν, υποχρεωτικά, για να ...σώσουν τον Πλανήτη, δηλαδή τις Γερμανικές εξαγωγές.

Το κίνητρο των "Ευρωπαϊκών" εταιριών ηλεκτροπαραγωγής είναι να μαζέψουν επιδοτήσεις για τους εαυτούς τους και για τους δικούς τους καταναλωτές. Κάθε ευρώ που δίνουμε στην Edison (EDF), είναι ευρώ για να ανανεώσουν τα πυρηνικά τους. Κάθε ευρώ που δίνουμε στην ENEL, είναι το δώρο μας στους Ιταλούς καταναλωτές.
Το κίνητρο των χωματουργών είναι να βγάζουν ποσοστά. Ο ρόλος των χωματουργών είναι να ελέγχουν τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ.

9 χρόνια αργότερα, οι ΑΠΕ είναι αποτυχία στην χώρα που μας τα εξάγει και μας αναγκάζει να τα εισάγουμε:


Η μείωση σε εκπομπές CO2 (δηλαδή σε κατανάλωση καυσίμων), λόγω ΑΠΕ, είναι ασήμαντη.
Τα πυρηνικά που έκλεισαν μετά το τσουνάμι της Φουκουσίμα, υποκαταστάθηκαν από κάρβουνο και φυσικό αέριο.
Η Γερμανία έχει γεμίσει αιολικά, και η αντίσταση σε αυτά και στις γραμμές μεταφοράς αυξάνεται.
Οι εγκαταστάσεις νέων αιολικών πέφτουν. Με το που θα κοπούν οι εγγυημένες επιδοτήσεις το 2020, θα κλείσουν παλιές μονάδες. Υπάρχουν διάφορες τεχνικά εφικτές θεωρίες για αποθήκευση και μεταφορά του τυχαίου ρεύματος αλλά είναι όλες αντιοικονομικές και μη βιώσιμες (αλλά αν μας αναγκάσουν να τις αγοράσουμε εμείς...).
Φυσικά και η Γερμανία ενσωματώνει πολύ ρεύμα από ΑΠΕ στο δίκτυό της. Αλλά αυτό το "ενσωματούμενο" ρεύμα δεν αντιστοιχεί σε ισόποση μείωση κάποιου μετρήσιμου συμβατικού καυσίμου (αν δεν το έχετε δει, ρίξτε μια ματιά εδώ, το αφήγημα με τις Γερμανικές ΑΠΕ δεν έχει αλλάξει από το 2017... Εάν μη τι άλλο, όλο και περισσότεροι επώνυμοι Γερμανοί το λένε, ωμά και χύμα -- αλλά στο ΥΠΕΝ ή ΥΠΕΚΑ δεν καταλαβαίνουν.

9 χρόνια αργότερα, το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να
διπλασιάσουμε το κόστος του ρεύματος, που θα το είχαμε υπερτριπλασιάσει αν δεν εξαρτιόμαστε ήδη από εισαγωγές ρεύματος -- αισίως πάνω από 25% της κατανάλωσης είναι εισαγωγές! Και μιλάμε για το ισοζύγιο! Εισαγωγές μείον απορρίψεις... Θυμάστε πώς οι διάφορες Κυβερνήσεις κρατούσαν χαμηλά την τιμή για το Πασχαλιάτικο αρνάκι; Με εισαγωγές. Ίδιο κόλπο.
Κόλπο που πιάνει μόνο όσο οι γείτονες είναι φτωχότεροι από εμάς. 'Ετσι και πάρουν μπρος οι οικονομίες τους; Απλά δεν θα έχουμε όλοι ρεύμα, ΚΑΙ θα το πληρώνουμε χρυσό. Στους ...απελευθερωτές μας. Η δεκαετία του 1960, θα είναι ο ...Χαμένος Παράδεισος.
Η Ενεργειακή μας "στρατηγική" δεν είναι δική μας. Και σε αυτήν την "στρατηγική, οι ΑΠΕ είναι απλά εργαλείο μεταφοράς κεφαλαίων σε Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Δανούς -- με ποσοστά σε δικούς μας μαυραγορίτες που ελέγχουν τα ΜΜΕ και τις Κυβερνήσεις. 


Μεταφορά κεφαλαίων χωρίς αντίκρυσμα: 
Οι ΑΠΕ δεν είναι ούτε "Ανανεώσιμες" ούτε πηγές χρήσιμης ενέργειας. Είναι πηγές μεταβλητής, και στην περίπτωση των αιολικών τυχαίας ενέργειας. Δοκιμάστε να ταΐσετε το παιδάκι σας τυχαία και μεταβλητά, αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει "τυχαία και μεταβλητά". Είναι, μετά τόσα χρόνια, πραγματικά ασήμαντο ποσοστό της συνολικής ενέργειας (κάπου περί το 1%) και σε αυτό το ποσοστό είναι αμφίβολο εάν εξοικονομούν αντίστοιχα καύσιμα. Αλλά βγάζουν καλά και σίγουρα λεφτά για τα υποκείμενα που σας/μας δουλεύουν.
Μη ανταποδοτικός φόρος υπέρ Γερμανών και Γαλλο-Ιταλο-Ισπανών, με ποσοστά σε 3-4 αέναα και αειφόρα κρατικοδίαιτους δικούς μας. 

Posted by archaeopteryx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...