Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Το 39% των Ελλήνων αποφάσισαν και δηλώνουν "μαζόχες" και "ψεκασμένοι"

Γράφει ο petrosdiver.
Μην σας προκαλεί έκπληξη ο τίτλος, διότι έαν διαβάσεις τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Public Issue, σίγουρα και αβίαστα θα καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα. Βέβαια δεν γνωρίζω εαν η συγκεκριμένη δημοσκόπηση απευθύνεται σε όλους ή σε "συγκεκριμένο κοινό".


Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία, οι Έλληνες φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τις αυξήσεις μισθών, τα κάθε είδους οικονομικά βοηθήματα, την δωρεάν Υγεία, την δωρεάν Παιδεία, το 8ωρω, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις κλπ. κλπ. και προκρίνουν το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη με ποσοστό μάλιστα που ακουμπά το 39%. Προκρίνουν δηλαδή το πρόγραμμα της ΝΔ για μείωση μισθών με 12ωρω, το ασφαλιστικό του Πινοσέτ, την για όσους έχουν λεφτά ιδιωτική Υγεία και ιδιωτικά σχολεία, τις ομαδικές απολύσεις, την επαναφορά του ΔΝΤ κλπ...

Όταν διάβασα την δημοσκόπηση έμεινα κυριολεκτικά... "Πάκης" και ρώτησα από περιέργεια έναν φίλο μου, σχετικό με ζητήματα συμπεριφοράς. Η απάντηση που πήρα ήταν σοκαριστική. Μόνο ο ψεκασμός, η ομαδική παράκρουση ή ο μαζοχισμός θα μπορούσαν να εξηγήσουν το δημοσκοπικό αυτό φαινόμενο.

Πέραν όμως από το αστείο της υπόθεσης, εφιστώ την προσοχή όλων διότι πρόσφατες μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι η εξουσία με τη δύναμη των fake news μπορεί να δημιουργήσει θύματα, να εξοντώσει υπολήψεις, ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Να παρασύρει σε ψευδαισθήσεις και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και τις αντιλήψεις. Τα fake news, είναι μια πληγή όχι μόνο για την ενημέρωση, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία και η αντιμετώπισή τους είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.
Στο δια ταύτα και επειδή δεν πιστεύω ότι το 39% των Ελλήνων έχει αυτοκτονικές τάσεις σας παραθέτω την φωτογραφία που ακολουθεί και αναφέρει ορισμένα στοιχεία που παρασάγγας απέχουν από τα fake, κατ' εμέ, αποτελέσματα της ανωτέρω δημοσκόπησης της Public Issue.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...