Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Για τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Βέργος Πέτρος.
Γενική απεργία έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Ταυτόχρονα τα πρωτοπαλίκαρα των δυο συνομοσπονδιών (φωτο) καλούν όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους (όσοι πιστοί προσέλθετε) να συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00. Και οι λόγοι που καλούν σε κινητοποιήσεις; Μα φυσικά γιά το καλό όλων μας.
Γιά την κοινωνία των πολιτών, που έχει πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης. Τα θυμήθηκαν ξαφνικά και αποφάσισαν να κάνουν και καμιά απεργία μπας και μας σώσουν!!!

Πρώτη και καλύτερη έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που με μια βαρύγδουπη ανακοίνωση τα "χώνουν" στην καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παραδίνουν τους εργαζόμενους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση στα ιδιωτικά συμφέροντα και εναντιώνονται στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία!!! (no comment)

Σειρά παίρνει η "πολύπαθη" ( για να μην χρησιμοποιήσω κανένα 'αλλο κοσμητικό...) Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η ΠΝΟ κατεβαίνει στη απεργία γιατί θέλει λέει, να καλέσει την κυβέρνηση (λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος) να δώσει λύσεις στα προβλήματα της.
Και ποια νομίζετε ότι είναι αυτά; Μα αυτά που έχουν συσσωρεύσει οι κυβερνήσεις και διοικήσεις των τελευταίων 20-30 χρόνων. Η ανακοίνωσή της τα λέει όλα: «η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».
Ευκαιρίας λοιπόν δοθείσης την Τετάρτη, ας κατεβούν και τα παλικάρια της ΠΝΟ μια βόλτα μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος. Τώρα αν ταλαιπωρηθούν και μερικοί ψωροτουρίστες χ@στ$κ@νε. Προηγείται η πάλη των δικαιωμάτων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πανηγυράκι τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, που λεν και στο χωριό μου.
Οι ΜΜΕδες αντιδρούν και εναντιώνονται στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου.
Και για όσους δεν κατάλαβαν, οι ΜΜΕδες μετά από όλα όσα έκαναν και όλους όσους λιβάνιζαν και πριν και κατά την διάρκεια των μνημονίων, τώρα ενδιαφέρονται για το κακό που βρήκε όλους εμάς και κατεβαίνουν να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους/μας.

Αυτή η ΓΣΕΕ και αυτή η ΑΔΕΔΥ, με την διαχρονικά κατάπτυστη, στάση της, με την άρνηση προκήρυξης απεργιών πχ. όταν ψηφίστηκαν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, με το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, με την πλήρη αποδοχή των μνημονίων, έρχεται σήμερα και ζητά γενική απεργία από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους γιατί τους έπιασε ο πόνος για μας
Και εάν νομίζετε ότι υπερβάλω τότε σας παραπέμπω στις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού κέντρου Λάρισας, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...