Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η μεγάλη ανατροπή του Bernie Sanders στην Indiana!

Απο petrosdiver.blogspot
Ο απίστευτος Bernie Sanders έκανε τελικά την ανατροπή και στην Πολιτεία της Ιντιάνα με νίκη έκπληξη, όπως την χαρακτήρισαν, απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον.
Παρά την υστέρησή του απέναντι στις δημοσκοπήσεις, ο γερουσιαστής από το Vermont απέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, αφού με μια του έκκληση προς δυσαρεστημένους ψηφοφόρους των Μεσοδυτικών Πολιτειών κατάφερε την 18η νίκη του,
τοποθετώντας ένα ακόμη εμπόδιο στον δρόμο της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
«Η πλευρά Κλίντον πιστεύει ότι αυτή η εκστρατεία έχει τελειώσει. Είναι λάθος. Ίσως έτσι να πιστεύουν οι κομματάρχες της, αλλά οι ψηφοφόροι στην Ιντιάνα είχαν διαφορετική άποψη. " δήλωσε ο Sanders.
Οι επιτελείς του Sanders ελπίζουν ότι η Πολιτεία της Ιντιάνα θα σηματοδοτήσει ένα τελευταίο σημείο καμπής σε μια Δημοκρατική κούρσα που χαρακτηρίζεται από μια σειρά ανατροπών και εκπλήξεων, γεγονός που έχει ανακόψει την κατά τα άλλα αμείλικτη πορεία της Κλίντον προς το χρίσμα. Ο ίδιος είναι σε θέση να φέρει σε πέρας παρόμοιες νίκες στη Δυτική Βιρτζίνια στις 10 Μαΐου και στο Όρεγκον στις 17 Μαΐου, πριν από την τελική αναμέτρηση τον επόμενο μήνα στην Καλιφόρνια, όπου οι 546 αντιπρόσωποι αποτελούν το μεγαλύτερο έπαθλο του διαγωνισμού.



Αλλά κι αν ακόμα έχει δεσμευθεί (ο Sanders), να διατηρήσει τον ανταγωνισμό μέχρι το συνέδριο του κόμματος στη Φιλαδέλφεια τον Ιούλιο, ο ίδιος έχει αναγνωρίσει ότι το να πλησιάσει την Κλίντον είναι ένα «δύσκολο εγχείρημα».
Πριν από την Ιντιάνα, η Κλίντον ήταν σχεδόν 300 εκλέκτορες μπροστά από τον αντίπαλό της και της υπολείπονταν 200 σύνεδροι για να τερματίσει την εκλογική κούρσα, συμπεριλαμβανομένων και των υπερεκλεκτόρων - κομματικά στελέχη που μπορούν να ψηφίζουν ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών και διάκεινται συντριπτικά υπέρ της Κλίντον.
Παρ 'όλα αυτά, η ομάδα του Sanders αξιολογεί το αποτέλεσμα της Ιντιάνα ως μια σημαντική δικαίωση της απόφασή τους να συνεχίσουν να πιέζουν τους υπερεκλέκτορες να αλλάξουν γνώμη.
Πάντως ότι και να συμβεί στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, τον Ιούλιο, ο Sanders επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στο πόσο μακριά έχει έρθει παρά στο πόσο ακόμα πρέπει να πάει για απίθανη προοπτική να πιάσει την αντίπαλό του στον αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Πληροφορίες από "The Guardian"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...