Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Απο την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στην ΙΤΕΑ. (φωτος)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 27/3/2016 στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιτέας η εκδήλωση της παρουσίασης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τον καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντα Μουσά.
Η εκδήλωση ήταν μιά συνδιοργάνωση της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Έκθεσης « Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η Ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας». Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή και θα είναι ελεύθερη για το κοινό έως τις 31 Μαρτίου 2016.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής του Νομού κ. Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος, η αντιδήμαρχος της ΔΕ Ιτέας και οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, ο Πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας κ. Τέντ Γουόρθ και πλήθος αυτοδιοικητικών. Πολύ μεγάλο υπήρξε και το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κ. Πιλάλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος και από την πλευρά των καθηγητών η κ. Β. Μπεπή.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο καθηγητής κ. Μουσάς ο οποίος και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες του περίφημου πλέον μηχανισμού των Αντικυθήρων από το πότε κατασκευάσθηκε, από ποιόν, ποίοι κατείχαν αυτόν το Αστρολάβο που και πότε βρέθηκε και πάρα πολλές ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. καθηγητή να απαντά σε ερωτήματα του κοινού.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...