Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μαγνητικός τομογράφος, Αιμοδυναμικό εργαστήριο, Ψηφιακό χειρουργείο, Μονάδα παραγωγής οξυγόνου και κατασκευή-λειτουργία μονάδας υπερβαρικού οξυγόνου, τα έργα προς ένταξη στο Νοσοκομείο Βόλου. Το Γ.Ν. Άμφισσας κύριε;;;;

by petrosdiverΑυτό πάλι πώς να το εξηγήσει κανείς!!!
Μάλλον θα πρέπει να υποθέσω ότι φυσάει άλλος αέρας εκεί κάτω απ' την σκιά του Πηλίου.
Γιατί και το Νοσοκομείο του Βόλου έχει ελλείψεις και εκεί δεν υπάρχει διοικητής και εκεί υπάρχει μειωμένος προϋπολογισμός και πολλά ακόμη.
Αλλά ο εκεί ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χαρ. Μπαλλής έχει κάνει ενέργειες και έχει φροντίσει να καταθέσει έναν φάκελο με διεκδικήσεις ΝΑΑΑ... ένα πράμα (μετά συγχωρήσεως), στην 5η ΥΠΕ αλλά και στο υπουργείο Υγείας, με ένα πακέτο έργων προς ένταξη προϋπολογισμού άνω των τριών εκατομμυρίων.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλής στην ΕΡΤ Βόλου έχει γίνει ήδη η πρώτη αξιολόγηση της πρότασης του Νοσοκομείου, αλλά τον τελικό κατάλογο των έργων που θα ενταχθούν, μεταξύ των οποίων ο μαγνητικός τομογράφος, το αιμοδυναμικό εργαστήριο, το ψηφιακό χειρουργείο, η μονάδα παραγωγής οξυγόνου αλλά και η κατασκευή και λειτουργία της μονάδας υπερβαρικού οξυγόνου, θα τον αποφασίσει η 5η ΥΠΕ.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλλής «Στην Ελλάδα λειτουργούν μόνο τρία τμήμα υπερβαρικού οξυγόνου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κάλυμνο». Για τον λόγο αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η λειτουργία της μονάδας υπερβαρικού οξυγόνου, καθώς ήδη υπάρχει ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου και απαιτείται το ποσό των 100.000 € για να γίνει συντήρηση του θαλάμου από την εταιρεία κατασκευής του, η ανακατασκευή του τμήματος στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου που θα τοποθετηθεί και η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η συγκεκριμένη μονάδα όταν αρχίσει την λειτουργία της θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της 5ης ΥΠΕ
Τελειώνοντας ο κ. Μπαλής επεσήμανε και την ολοκλήρωση του τμήματος της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου που θα φιλοξενήσει την ψυχιατρική κλινική και σύντομα θα γίνει η επίσημη παραλαβή της για να τεθεί σε λειτουργία.
Έτσι για να βλέπουμε τι γίνεται και στην γειτονιά μας μπας και ξεστραβωθούμε λιγάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...