Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ζούμε παρέα με ...κτήνη!!!

by petrosdiver.
Μετά και το τελευταίο περιστατικό με τον οδυνηρό θάνατο από φόλα της "Ηρας" θέλησα να γράψω δυο λόγια χωρίς διάθεση για μεγαλοστομίες περί δικαιωμάτων των ζώων και άλλα τέτοια βαρύγδουπα, αλλά ως άνθρωπος που μεγάλωσε με ζώα και έμαθε να τα σέβεται για την αγάπη τους, την ανιδιοτέλειά τους και την άνευ όρων και χωρίς ανταλλάγματα αφοσίωσή τους.
Ομολογώ πως πόνεσα, οργίστηκα με την αγριότητα και απογοητεύτηκα για ακόμη μία φορά.
Ζούμε δίπλα δίπλα με άτομα που εν έτη 2015, λούζουν σκυλιά και γάτες με καυτό λάδι, τα κρεμάνε, τα πυροβολούν, τα τιμωρούν, τα πνίγουν, τα εγκαταλείπουν μέσα σε σφιχτά δεμένες πλαστικές σακούλες, τα βάζουν να παλεύουν μεταξύ τους και τα δηλητηριάζουν με φόλες.
Αποτρόπαια εγκλήματα που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στο εξωτερικό.
Φυσικά δεν περιμένω να ιδρώσει το αυτί κανενός "υπεύθυνου". Και πώς να το περιμένεις άλλωστε αυτό σε μία χώρα που δεν έχει μάθει καν να σέβεται τον άνθρωπο, όχι τα ζώα. Αυτά είναι "ψιλά γράμματα" και απαιτούν διδακτορικό, ενώ εμείς πασχίζουμε ακόμη να τελειώσουμε το δημοτικό.
Η κακοποίηση ζώων δεν είναι κάτι που αγγίζει μόνο τους φιλόζωους και όσους αγαπάνε τα ζώα. Είναι μια πράξη βίας που προκαλεί το κοινό αίσθημα και θα έπρεπε να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ' όψιν από τους αρμόδιους.
Η κακοποίηση ζώων θεωρείται και ως σημάδι παθολογίας των πιο βίαιων παραβατών. Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες - δολοφόνοι στην ιστορία έχουν παρελθόν κακοποίησης ζώων. Και έχει πλέον αποδειχθεί από πάρα πολλές μελέτες που υπάρχουν και εδώ και στο εξωτερικό, ότι υπάρχει άμεση σύνδεση της κακοποίησης ζώων και άλλων εγκληματικών συμπεριφορών.
Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι:
  • Σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998)
  • Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους.
  • Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!
  • Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997).
  • Σε άλλη έρευνα, 99% όσων κακοποίησαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο,είχαν επιτεθεί σε άνθρώπους. (Clarke, J. P. 2002)
  • Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται)(Schiff Louw Ascione, 1999).
  • Παράλληλα, η αστυνομία θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική).

    Ελπίζω κάποιος "αρμόδιος" να διαβάσει αυτό το κείμενο και να καταλάβει ότι για να θεωρείται κανείς πολιτισμένος, πρέπει να αντιμετωπίζει και τα ζώα με σεβασμό. Όσο για τον νέο νόμο που ορίζει μεγάλες ποινές για όσους κακοποιούν ζώα να γίνει πράξη και να μη μείνει στα χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...